Povežite se s nama

Život i društvo

Učitelji i ravnatelj VI. OŠ posjetili školu u Grazu i sudjelovali u humanitarnoj utrci

Objavljeno:

- dana

USPJEŠNA SURADNJA ŠKOLA

Osam učitelja VI. osnovne škole i ravnatelj Mario Stančić posjetili su u petak, 30. lipnja, dvojezičnu osnovnu školu “Volksschule BIPS-Kronesu” u Grazu.

Nastavak je to uspješne suradnje koja je započela 2016. godine projektom Erasmus + kada su istu školu posjetile učiteljica razredne nastave Aleksandra Oreški, profesorica kemije i biologije Mihaela Vrbnjak Grđan i profesorica hrvatskog jezika Ivana Canjuga.

U ožujku 2017. godine izaslanice austrijske škole, ravnateljica Regina Pock i učiteljica engleskog jezika Alison Jones, uzvratile su posjet i sudjelovale u zdravom tjednu VI. OŠ.

Ravnateljica Pock pozvala je VI.OŠ na sudjelovanje u humanitarnom projektu. Naime, škola u Grazu organizirala je “Charity run” – trku humanitarnog karaktera kojom se skupljao novac za djecu oboljelu od malignih bolesti smještenu u hospiciju.

Velika čast ukazana je ravnatelju Mariu Stančiću bez kojeg trka nije mogla početi jer je njegov zadatak bio označiti početak svake trke.

Trčale su se dvije trke po pola sata i nije bilo bitno tko će prvi stići na cilj, već broj pretrčanih krugova. U trci su, osim učenika, mogli sudjelovati roditelji i učitelji.

U drugoj trci malim se trkačima pridružio i učitelj tjelesne kulture Tomica Kanoti koji je u pola sata sakupio zavidan broj gumica, odnosno eura koji su se prikupljali za oboljelu djecu.

Najviše su bili ponosni mali trkači koji imaju neko fizičko oštećenje ali su unatoč tome pokazali veliki trud te je njihov doprinos trci bio ujedno i najveći.

– Bilo je zaista neprocjenjivo vidjeti djecu različitih rasa, vjeroispovijesti pa i jezika kako zajedno surađuju, a male je đake posebno razveselio ravnatelj Stančić koji im je podijelio hrvatske slatkiše, poznate Kiki bombone – navode iz VI. osnovne škole.

Posjet Grazu završio je obilaskom zelene tržnice i posjetom dvorcu Schlossberg koji se nalazi na 475 m nadmorske visine, a do kojeg su oni najhrabriji prehodali čak 260 stepenica kako bi uživali u pogledu na Graz koji oduzima dah.

Izvor: VI. OŠ Varaždin
Foto:

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje