Povežite se s nama

Život i društvo

Učiteljica VI. OŠ Martina Špičko putuje u Portugal, učit će o inovacijama u učenju

Objavljeno:

- dana

EDUKACIJA U LISABONU

Učiteljica Martina Špičko iz VI. osnovne škole Varaždin sudjelovat će na Multilateralnom seminaru u Portugalu “Innovative Learning Environments”.

Martini Špičko, učiteljici hrvatskoga jezika, dodijeljena je financijska potpora za prijavljeni projektni prijedlog za sudjelovanje na Multilateralnom seminaru “Innovative Learning Environments” u okviru projekta eTwinning koji je dio Programa Erasmus+.

Seminar će se održavati u Lisabonu od 22. do 24. lipnja 2017. godine. Tema seminara je uvođenje inovacija u učenje i podučavanje.

Učiteljica Martina Špičko jedna je od četiri odabrana učitelja iz Hrvatske koji će sudjelovati na seminaru. Tamo će aktivno sudjelovati na radionicama, projektnim prezentacijama i predavanjima te proučavati primjere dobre prakse.

U suradnji s ostalim sudionicima iz čak 14 europskih zemalja razradit će projektne ideje koje će provoditi na portalu eTwinning sa svojim učenicima.

Izvor: ARHIVA RT/VI.OŠ
Foto:

Život i društvo

Za učenike Centra Tomislav Špoljar nastavna godina započela u sportskom duhu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici Centra Tomislav Špoljar brinu o zdravlju! Cijeli rujan u Centru bio je prožet raznim sportskim događajima.

Tako su učenici odmah prvi tjedan obilježili Hrvatski olimpijski dan. Već sljedeći tjedan uključili su se u Mliječnu stazu 2022 te su na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture skupljali kilometre za mentalno zdravlje djece i mladih. Potom su se uključili u Europski tjedan sporta koji se održavao od 23. do 30. rujna, a zadnji dan mjeseca rujna obilježili su i Europski školski sportski dan.

Bilo je tu trčanja, hodanja, raznih sportskih igara za sve uzraste. Najdraže su učenicima bile ipak štafetne igre koje je za  učenike osmislila i prilagodila njihova učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Kristina Kralj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Poznati marofski motociklist Martin Vugrinec vratio se u školske klupe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznati motociklist i bivši učenik Srednje škole Novi Marof Martin Vugrinec u četvrtak, 29. rujna, vratio se u školske klupe i sa sadašnjim srednjoškolcima podijelio svoja iskustva iz ovog adrenalinskog sporta.

Poznati novomarofski motociklist Martin Vugrinec, poznat kao SpiderMartin svoje je afinitete prema moto svijetu pokazao već u ranoj fazi svog života što je prilikom posjeta svojoj bivšoj srednjoj školi podijelio sa sadašnjim učenicima. Već s 12 godina došao je do trkače licence, a od tog trenutka Martinovi uspjesi nižu se jedan za drugim, te je danas jedan od najtalentiranijih vozača u ovom dijelu Hrvatske.

Bila je ovo prilika da novinarska grupa Srednje škole Novi Marof s Martinom održi intervju, a talentirani Novomarofčanin otkrio im je kako je biti učenik i uz to se baviti motociklizmom, kako je tekao njegov put prema uspjehu i kako se nosio sa svojim usponima i padovima.

Priliku za razgovor sa SpiderMartinom imali su i ostali učenici škole koji su saznali nešto više o Martinu i ovom uzbudljivom sportu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje