Dijelove Hrvatske u ponedjeljak, 3. kolovoza, pogodilo je jako nevrijeme.

Problema je bilo i na području Varaždinske županije. Naime, DVD Maruševec je morao intervenirati u Bikovcu gdje je grom udario u kući i izazvao požar.

– U 23:37 uzbuna putem sustava UVI i sirene, požar kuće Bikovec 3 (udar groma). Na intervenciju ubrzo izlaze dva vozila s ukupno 10 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije vidimo da se radi o požaru u unutrašnjosti tavana, gdje su strujne instalacije u koje je udario grom, zapalile drveni ormar, dječje igračke i drugo u kutu tavana. Požar ubrzo unutarnjom navalom lokaliziramo sa S9 aparatima s prahom i sprečavamo njegovo daljnje širenje te uz utrošak cca 100 litara vode iz brzonavalnog vitla u potpunosti gasimo. Nakon odimljavanja tavanskog prostora izgorjele stvari iznosimo iz tavana i dodatno natapamo vodom. Nakon provjere i utvrđivanja da nema daljnje požarne opasnosti završavamo intervenciju 04.08 u 01:00 sat – objavio je DVD Maruševec na svom FAcebooku.

Vlasnika su vatrogasci uputili da za daljne postupanje kontaktira Elektru obzirom da je grom uništio kompletne instalacije i elektronske uređaje u kući.

Prisutni su bili djelatnici Policijske postaje Ivanec.

Komentari

Komentara