Udruga Novi put sudjelovala u utorak, 19. ožujka na Stručnom skupu pod nazivom „Promicanje važnosti ljudskih odnosa“ kojeg je organizirala Hrvatske udruge socijalnih radnika u Zagrebu, a povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada.

Na Stručnom skupu dodijeljene su nagrade “Plaketa Hrvatske udruge socijalnih radnika” za organizacije civilnog društva i za fizičke osobe čiji je rad prepoznat kao opće dobro i od posebnog značaja, a njihovo djelovanje doprinosi razvoju i afirmaciji profesije socijalnog rada, a dodijeljena je i Godišnja nagrada Jakov Kudrić.

Upravo je Udruga “Novi put” iz Varaždina bila jedan od dobitnika nagrade “Plaketa HUSR-a”.

Nagradu je primio u ime Udruge predsjednik Nikola Dugandžić, a dodijelila ju je Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Naime, Udruga “Novi put” osnovana je 2010. godine u Varaždinu. Nevladina je organizacija koja ima za cilj promicanje, razvoj i unapređenje skrbi o beskućnicima, pružanje stručne i savjetodavne pomoći te stručno osmišljavanja, izradu i realizaciju projekata za unapređenje kvalitete života beskućnika.

Kao udruga vodi Prenoćište za beskućnike, koje je osnovano 2001. u suradnji s Gradom Varaždinom i Centrom za socijalnu skrb Varaždin.

Protekle godine u Prenoćištu je ostvareno ukupno 3674 noćenja za 28 korisnika, a za očekivati je da će zbog sve težeg materijalnog stanja velikog dijela današnjeg društva taj broj i dalje rasti. Kako bi se unaprijedila kvaliteta života beskućnika u Prenoćištu su im dostupne brojne aktivnosti – kreativne radionice, radna terapija, obrađivanje vrta i plastenika, radionice šivanja, psihosocijalni grupni rad i slično, u kojima mogu svakodnevno sudjelovati i svrhovito provoditi svoje slobodno vrijeme.

– Nastojimo naše sugrađane beskućnike navesti da kroz razne aktivnosti vrate vjeru u sebe i vlastite vrijednosti. Udrugu je kandidirala Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije kojima ovim putem zahvaljujemo jer su prepoznali trud rad djelatnika i članova Udruge, ali zahvaljujemo i svim kolegama te građanima koji su nam tijekom svih ovih godina pružili podršku u radu – ističu iz Udruge Novi put.

Komentari

Komentara