U četvrtak, 2. travnja, bit će obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

U vrijeme kada se građani nalaze u izolaciji u svojim domovima, briga o autističnim osobama još više dobiva na značaju pa je Grad Varaždina zajedno s Udrugom za odrasle osobe s autizmom Plavo srce iz Varaždina osmislio način obilježavanja tog dana primjeren novonastalim uvjetima.

Naime, Udruga Plavo srce osmislila je za svoje članove radionice izrade sapuna s logotipom Grada Varaždina. Takva aktivnost i radna okupacija za osobe s autizmom u vremenu kada se ne izlazi iz stana je od velike važnosti.

Grad Varaždin je pokrovitelj te akcije te obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu pa je gradonačelnik Čehok uputio poruku: “Važno je da svi građani koji sada provode vrijeme u svojim domovima nađu aktivnosti kojima će ispuniti dan. To je posebno važno za osobe s autizmom i članove njihovih obitelji kako bi svi lakše prevladali ovu situaciju. Odmah smo prihvatili inicijativu Udruge Plavo srce i pokrovitelji smo akcije kojom kod naših sugrađana želimo podići svijest da je sada vrijeme kada si moramo uzajamno pomagati više no ikad. Sapune će podijeliti volonteri Gradskog društva Crvenog križa Varaždin koji obilaze starije i invalidne osobe donoseći im potrebne namirnice. U paketu će se ovih dana naći i sapuni Udruge Plavo srce s logotipom Grada Varaždina i uputama kako pravilno prati ruke i time spriječiti širenje zaraze”.

Komentari

Komentara