Povežite se s nama

Međimurje

Udruga slijepih u rujnu održala brojne aktivnosti, tečajeve i kreativne radionice za svoje članove

Objavljeno:

- dana

AKTIVNO U NOVU SEZONU

Udruga slijepih Međimurske županije već je od rujna započela aktivno novu sezonu.

Glavne aktivnosti tiču se novog trogodišnjeg projekta pod nazivom “Rekrea(k)tiva” u kojemu su im glavni partneri Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Centar za socijalnu skrb Međimurske županije. Prva provedbena godina programa traje od lipnja 2017. do svibnja 2018. godine. Zavod kao partner tijekom provedbe programa ustupa svoje djelatnike (liječnike, profesore i medicinske sestre) koji će provoditi edukativna i preventivna predavanja i savjetovanja. U prvoj godini sa stručnjacima Zavoda planiraju se provesti edukacije o ranom otkrivanju raka debelog crijeva, pravilnoj prehrani i promicanju mentalnog zdravlja.

Kao dio programa tijekom rujna su održani tečajevi domaćinstva i vrtlarenja, kreativne radionice i roditeljski sastanak za roditelje djece članova Udruge. Na tečaju domaćinstva članovi mogu steći nova znanja i vještine u kuhanju i drugim kućanskim poslovima, a u sklopu tečaja vrtlarenja obrađuju vrt te je sad došlo vrijeme ubiranja posljednjih plodova. Održane su i dvije radionice izrade glinenih proizvoda na kojima su članovi izrađivali nakit i razne dekorativne predmete od gline. Kreativne radionice održavaju se s ciljem rehabilitacije, a imaju pozitivan utjecaj na povećanje potencijala članova jer se uz stjecanje novih znanja i vještina bolje i uspješnije snalaze u svakodnevnom životu, ističu u udruzi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje