Povežite se s nama

Međimurje

Udruga umirovljenika Ivanovec: uredili društvene prostorije, provode informatičke radionice…

Objavljeno:

- dana

S dolaskom toplijih dana aktivirali su se umirovljenici iz Udruge umirovljenika Ivanovec.

Zajedničkim snagama uredili su društvene prostorije u kojima često borave, osvježili prostor novim zavjesama i dogovorili dane u tjednu kada bi se, poštujući epidemiološke mjere, mogli zajednički družiti.

Svakog ponedjeljka u jutarnjim satima provodi se mjerenje krvnog tlaka i šećera, a srijedom, prema dogovoru s voditeljicom, odvijaju se individualne informatičke radionice sa zainteresiranim, znatiželjnim članovima. Istodobno se vani, na otvorenom, igraju pikado i viseća kuglana. U narednim mjesecima želja im je proširiti svoje aktivnosti i na nordijsko hodanje, bicikliranje te otvaranje edukacijskih i animacijskih aktivnosti: zabavnog kviza za starije osobe, izleta tijekom godine, sportskih susreta i sličnog.

Nabrojene aktivnosti organiziraju i koordiniraju predsjednica Nada Sabol i voditeljica aktivnosti na projektu, Mateja Balent, putem Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije, čija je Udruga umirovljenika Ivanovec članica.

– Svi zainteresirani željni dobre zabave i aktivnog načina života sa zrncem informatičke poduke pozvani su da se učlane! – kažu iz Udruge. Za detaljnije informacije, obratite se predsjednici Udruge Nadi Sabol na broj mobitela: 098/943-2085.

Crna kronika

Na autobusnom stajalištu u Pribislavcu vandali uništili naljepnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Pribislavcu je javna imovina opet bila na meti vandala.

Ovoga puta potrgane su naljepnice na autobusnom stajalištu.

– Radi se o šteti od oko 1000 kuna. Počiniteljima poručujem da idući put roditeljima uzmu 1000 kuna iz novčanika pa ih uredno poderu, jer su to isto napravili i sad, samo na “facerski” način – ogorčen je načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić.

Popravak će, naravno, pasti na leđa Općine, iz koje pak poručuju i da će se u pronalasku počinitelja poslužiti videonadzorom. Iako se ne radi o izrazito velikom iznosu štete, ovakva su djela prilično česta i u konačnici mogu uzrokovati velike, a potpuno nepotrebne troškove koje, u krajnjoj liniji, mještani opet plaćaju iz vlastitog džepa.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje