Pripreme za najveći kršćanski blagdan Uskrs započele su i brojnim prodajnim izložbama vrijednih članica raznih udruga diljem Međimurja.

Humanitarno

Jedna takva je Udruga žena Brest iz Podbresta koja već dugi niz godina organizira izložbu unikatnih, ručno izrađenih ukrasa čijom se kupnjom pomaže rad Udruge, a dio prikupljenih sredstava odlazi i u humanitarne svrhe.

Marljive su članice ove godine svoje radove s uskršnjom i proljetnom tematikom izložile u nedjelju, 7. travnja, u Društvenom domu u Podbrestu. Izložbu je posjetio velik broj mještana, a nisu je propustili ni župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik općine Orehovica Franjo Bukal.

Izložbu je posjetio velik broj mještana Orehovice i ostatka Međimurja

Na veselje gostiju iz cijelog Međimurja, mogli su se probati i tradicionalni međimurski specijaliteti koje su pripremile članice Udruge Brest, koje su i ovoga puta pokazale svoj trud u očuvanju tradicije.

Udruga danas broji oko 20 aktivnih članova. Za ovu su izložbu radišne žene izradile cvjetne ukrase za stolove, drvene kutije s pisanicama, križeve i ukrasno cvijeće, na što su utrošile mnogo kreativnih sati.

Komentari

Komentara