Povežite se s nama

Život i društvo

Udruga žena Jurketinec poziva na predstavu “Beba”, tortu od „100 metara“ i druženje

Objavljeno:

- dana

U Jurketincu će se ove godine 27. kolovoza od 18 sati održati 3. Bablje ljeto.

Udruga žena Jurketinec organizira ovaj događaj da bi sa svojim sumještanima i gostima na najbolji mogući način iskoristile zadnje dane ljeta i kako bi se svi zajedno družili prije nadolazećih jesenskih radova.

U sklopu Babljeg ljeta u Jurketincu Kerekesh Teatar održat će svoju novu predstavu „Beba“ u 19 sati. Ulaznica je 30 kuna. Nakon predstave Udruga žena Jurketinec će pripremiti tortu od „100 metara“ i počastiti sve svoje goste te na taj način još jednom proslaviti svoj 20. rođendan i zahvaliti svima koji ih svojim dolascima podržavaju i motiviraju za daljnji rad. Nakon predstave i voćnog osvježenja, kratak stand up skeč održat će komičar „Štef z biciklinom“, a potom slijedi opuštanje uz ljetne glazbene hitove.

Osim Babljeg ljeta u Jurketincu će se u subotu, 3. rujna, nakon dvije godine pauze održati i “Jesenske igre”, natjecateljskog karaktera, u kojima će sudjelovati prijeteljske udruge Udruge žena Jurketinec. Kroz Jesenske igre natjecatelji se natječu u različitim „sportskim“ disciplinama s primarnim naglaskom na druženje i zabavu. Neke od igara su primjerice vožnja u tačkama, skakanje u vreći, hodanje zavezanih nogu i slično.

Kao što je vidljivo, Udruga žena Jurketinec aktivna je kroz organizaciju društveno orijentiranih projekata za sve dobne skupine. Kroz 20 godina djelovanja i manje od 20 članica, svojim idejama i projektima u Jurketinec privlače goste ne samo iz Jurketinca i Općine Maruševec, nego i iz susjednih općina, ali i županija.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje