Povežite se s nama

Život i društvo

Udruga “Žene u borbi protiv raka dojke – Narcisa” u projektu “Ružičasta akademija – Zajedno smo jače”

Objavljeno:

- dana

Udruga “Žene u borbi protiv raka dojke – Narcisa” organizira drugi dio projekta “Ružičasta akademija – Zajedno smo jače”.

Riječ je o maloj školi učenja i terapija namijenjenih ženama oboljelih od raka dojke te ženama koje se nalaze u riziku od oboljenja. Akademija je poučnog karaktera, a sastoji se od brojnih edukacija, radionica te predavanja raspoređenih kroz rujan i listopad.

– Riječ je o edukativno terapeutskim aktivnostima čija je intencija bila podići svijest osobama oboljelima od karcinoma dojke o mogućoj prevenciji, smanjiti stigme i predrasude o navedenoj bolesti te pružiti psihosocijalnu podršku oboljelim ženama – rekla je Gordana Loparić iz udruge Narcisa.

Program počinje u petak, 27. rujna, u 17 sati kada će u restoranu Črn-bel biti predstavljen projekt. Dan kasnije, u subotu, 28. rujna, u 9 sati članice udruge kao i svi zainteresirani pozivaju se na nordijsko hodanje koje Narcise priređuju u suradnji s Udrugom “Žene iz Centra svijeta”. Okupljanje je na Trgu Svetog Trojstva odakle se kreće prema Otoku mladosti, Ribičkom domu i natrag.

U nedjelju, 29. rujna, u Međugeneracijskom centru Ludbreg radionicu “Izrada broševa od satena” održat će Snježana Hranić. Radionica počinje u 17 sati. U ponedjeljak, 30. rujna, u dvorcu Batthyany motivacijsko predavanje pod nazivom “Život može biti lijep” održat će spisateljica/kolumnistica Ivana Grabar. Program počinje u 18 sati.

Ovim program Udruga će u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova obilježiti Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

U petak, 4. listopada, u dvorcu Batthyany bit će održan okrugli stol na kojem gostuje udruga “Nismo same”, a tema će biti “Moja priča – razmjena iskustava u radu udruge”. Početak je u 18 sati.

U subotu, 5. listopada, od 9 do 12 sati ludbreške Narcise tradicionalno će na Trgu Svetog Trojstva obilježiti Dan ružičaste vrpce. Program “Ružičaste akademije 2” završit će predavanjem o zdravoj prehrani – Bowen terapija koje će održati mr. pharm Jadranka Kos. Predavanje će biti održano u Črn-belu 15. listopada s početkom u 17:30 sati.

Život i društvo

Asfaltira se cesta u Čurilovcu, gradonačelnica Ratković obišla radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa.

Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna.

Budući da je na području grada Varaždinskih Toplica čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta, među prioritetima aktualne gradske vlasti je i uređenje upravo tih cesta i to u svim mjesnim odborima, stoga su ovih dana krenuli radovi u Mjesnom odboru Čurilovec. Riječ je o modernizaciji kolničkog zastora, odnosno asfaltiranju nerazvrstane ceste NC 1-068, na dionici dugoj 190 metara i širine 3 metra.

– Mnogo se radi u Varaždinskim Toplicama, ali osim što želimo urediti centar grada, važno nam je i kako se živi u svim našim mjesnima odborima. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, kako bi naši građani bez obzira na to u kojem dijelu Varaždinskih Toplica žive imali uvjete i standard kakve imaju i stanovnici većih gradova. Kako mi to volimo reći, želimo asfalt ne samo do svake zgrade ili kuće, već i do svake klijeti – istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković prilikom obilaska radova.

Za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Čurilovcu u proračunu je predviđeno oko 120.000 kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u 24 sata utvrdila 117 prekršaja prekoračenja brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. travnja, od 00.00 do 24.00 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 12 ostalih prekršaja.

Nadzor brzine proveden je na ukupno 65 različitih lokacija, od kojih su sve navedene lokacije prema prijedlozima građana, a nadzor na nekim lokacijama je proveden u više navrata.

Najveća brzina od 115 km/h očitana je u Ulici Banjšćina u Gornjem Knegincu, na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Za počinjeni prekršaj, vozaču prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te jedan prometni događaj na cesti u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Uzrok smrtnog stradavanja biti će poznat nakon obdukcije.

Nastavite čitati