Povežite se s nama

Život i društvo

Udrugama s područja Općine Mali Bukovec dodijeljeno 204.000 kuna

Objavljeno:

- dana

U prostorijama Općine Mali Bukovec u 15. travnja su uručeni ugovori za sufinanciranje projekata i programa udruga u 2021. godini.

Ukupna potpora od 204.000 kuna dodijeljena je udrugama s područja Općine Mali Bukovec te udrugama koje provode programe ili imaju članstvo na području Općine. Potpore su dobile Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Mali Bukovec, Udruga obrtnika i zanatlija Općine Mali Bukovec, Udruga žena Mali Bukovec, Udruga žena Sveti Petar, Humanitarna udruga LUN-MLA iz Lunjkovca, Udruga cvjećara Ludbreške regije te Ludbreško sunce – udruga za osobe s invaliditetom.

Također, potpore su dodijeljene i klubovima koji se bave sportom: Karate klubu Okinawa Mali Bukovec, ŠNK Lunjkovec, ŠNK Mladost Sveti Petar te ŠNK Bukovčan 27. Među udrugama koje su dobile potporu iz proračuna Općine Mali Bukovec su i udruge koje okupljaju ljubitelje rekreacije i to Klub ribolovaca Spinning team Dravski klen, Lovačko društvo Prepelica Mali Bukovec i Lovačko društvo Fazan iz Velikog Bukovca.

Ugovore predstavnicima udruga uručio je načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.
– I ove godine smo raspisali natječaj za potpore sektoru civilnog društva koje djeluje na području Općine Mali Bukovec. Posljedice pandemije uzrokovale su smanjenu gospodarsku aktivnost što posljedično utječe i na smanjenje naših poreznih prihoda, stoga od 18 prijava potpore je osvojilo 14 udruga. No unatoč smanjenim prihodima, vjerujemo kako će se druga polovica ove godine pokazati boljom na prihodovnoj strani te će to otvoriti mogućnost da već u drugom dijelu godine ponovo raspišemo još jedan natječaj za udruge koje se nisu uspjele prijaviti ili dobiti potporu u ovom krugu – pojasnio je načelnik Marković.

Posebno je izdvojio vatrogastvo, odnosno dobrovoljna vatrogasna društva i Vatrogasnu zajednicu Općine Mali Bukovec čiji dobrovoljci imaju posebnu zadaću u općini, a to je održavati sustav zaštite i pomoći u slučaju bilo kakvih ugroza koje mogu snaći naše mještane te zbog toga imaju i posebno izdvojena sredstva u Proračunu općine.

– Sukladno Zakonu o vatrogastvu te Zakonu o sustavu civilne zaštite, za naše vatrogasce imamo posebno izdvojena sredstva u Proračunu u iznosu od 245.000 kuna kojima ćemo ove godine financirati njihov rad, obuku i održavanje opreme. Tako da ćemo za civilno društvo i udruge s područja naše Općine, ove godine izdvojiti gotovo 500.000 kuna što će sigurno doprinijeti njihovom uspješnijem radu i razvoju, a potom indirektno pomoći i našim mještanima kroz bolji sustav zaštite i spašavanja, kroz promicanje kulture, zajedništva, rada, brige o okolišu, brige o djeci, sportu i svemu ostalom čime se naše udruge bave – rekao je Marković.

Život i društvo

I ovaj vikend varaždinska policija pojačano nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Na području Postaje prometne policije Varaždin i Policijske postaje Novi Marof provodit će se lokalne akcije „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge.

Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske Toplice: novčane potpore za novorođenčad od sada putem sustava e-Novorođenče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Kako bi pomogla mladim obiteljima odnosno olakšala im prijavu za isplatu novčane potpore gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković sklopila je nedavno Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore s Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Riječ je o sporazumu koji će Varaždinskim Toplicama omogućiti jednostavniju i bržu isplatu novčane potpore za novorođenčad. Naime, roditelji s prebivalištem na području Varaždinskih Toplica, odsad će moći podnijeti zahtjev za isplatu novčane potpore putem sustava e-Novorođenče što će novopečenim roditeljima uvelike olakšati i ubrzati proces.

– Ovaj sporazum će pomoći novopečenim roditeljima da brže i lakše podnesu zahtjev za isplatu novčane potpore. Neće biti čekanja u redovima i predaje papirologije, nego će u nekoliko klikova moći podnijeti svoj zahtjev. Ovakva će procedura biti olakšavajuća i nama u Gradu jer ćemo odmah nakon podnošenja zahtjeva vidjeti taj zahtjev u sustavu i na njega odgovoriti. Drago mi je da se Grad Varaždinske Toplice okreće digitalnim rješenjima koja će našim sugrađanima olakšati ionako kompliciranu administraciju – rekla je Ratković te naglasila kako je ovo važan iskorak i u očuvanju i zaštiti okoliša, ali i zdravlja građana u ovim pandemijskim vremenima.

– Vjerujem da će budućim, novopečenim roditeljima, koji su prvih nekoliko mjeseci u potpunosti posvećeni brizi za svoje novorođenče ovako nešto puno značiti – zaključila je Ratković.

Nastavite čitati