Povežite se s nama

Život i društvo

UDVDR Ogranak Ivanec obilježit će sjećanje na žrtve Vukovara komemorativnim skupovima

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U sklopu svog programa “9. dani sjećanja na Vukovar – Ni sjene više nema Vukovar 2022” UDVDR Ogranak Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, povodom blagdana Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 17. studenog (četvrtak) organizira komemoracije u Kamenici i Ivancu.

U Kamenici će se u 16 sati odati počast poginulom vukovarskom braniteljima Stjepanu Vusiću, Tomi Jamboru i Josipu Kapustiću, a nakon toga će se u 17:30 sati komemorativni skup, uz molitvu vlč. Koseca, održati kod Spomen obilježja u Ivancu.

Suorganizatori su Grad Ivanec, te župe Kamenica i Ivanec.

Po završetku komemorativnog skupa kod Spomen obilježja u Ivancu, u tajništvu udruga u ulici Đ. Arnolda 11, s početkom u 18 sati, UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec upriličit će prigodno druženje hrvatskih branitelja, uz analizu planova za nastavak uređenja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec, u kojemu će upravo obrana Vukovara i hrvatski branitelji koji su se tri mjeseca herojski odupirali višestruko nadmoćnijem neprijatelju, imati svoje posebno mjesto.
Pokrovitelji projekta, kojim se kroz više programa tijekom godine obilježava sjećanje na žrtve agresije na Vukovar, su Ministarstvo hrvatskih branitelja i Grad Ivanec.

Ovo je devetu godinu u nizu da UDVDR Ogranak Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, na ovaj način obilježava sjećanje na žrtve Vukovara komemorativnim skupovima u Kamenici i Ivancu.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje