Povežite se s nama

Međimurje

Ugovorena izgradnja Poduzetničkog centra

Objavljeno:

- dana

PRELOG

Ministrica Martina Dalić i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, uz nazočnost predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, potpisali su u srijedu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog centra u gradu Prelogu.

Bespovratna sredstva

U okviru projekta planira se njegova izgradnja i opremanje na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 metra četvornih. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec, a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta uoči potpisivanja spomenutog ugovora vrijednog 15,7 milijuna kuna posjetila je tvrtku Šestan-Busch, izrazivši zadovoljstvo poduzetničkim zonama u Međimurskoj županiji, kao i tvrtkama te poduzetnicima koji u njoj rade.

Tristotinjak gospodarstvenika u Prelogu ostvaruje 20 posto ukupnog izvoza Međimurske županije

– Raduje me što nisam došla praznih ruku, jer sam sigurna da će sredstva po Ugovoru za projekt “Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra u gradu Prelogu“ uvelike pridonijeti još jačem zamahu poduzetništva. I ono što je najvažnije, omogućit će im rješavanje problema te jačanje konkurentnosti i rasta i razvoja gospodarstva na gradskom području – istaknula je ministrica.

Gradonačelnik Kolarek posebno je zahvalio malom, ali stručnom timu Grada Preloga koji je sudjelovao na ovom projektu.
– Za nas je ovo povijesni trenutak jer tristotinjak gospodarstvenika u Prelogu ostvaruje 20 posto ukupnog izvoza iz Međimurske županije, odnosno ostvaruje 15 posto njezinih prihoda – naglasio je gradonačelnik Kolarek.

Poduzetnički centar u Gospodarskoj zoni imat će neto površinu od 2.172 metra četvornih

Potpisivanju ugovora nazočili su i saborski zastupnik Darko Horvat, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Nataša Mikuš Žigman, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a Vjeran Vrbanec, dopredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, dogradonačelnik Zdravko Kvakan i brojni poduzetnici s područja Grada Preloga. Predsjednik Sabora Jandroković je Međimursku županiju posjetio na poziv Zrinske garde Čakovec u sklopu obilježavanja 451. obljetnice pogibije Nikole Zrinskog Sigetskog.

– Hrvatskoj je potrebna “prelogizacija“ i krajnje je vrijeme da hrvatski poduzetnici dobiju mjesto koje zaslužuju u javnom prostoru. Samo oni koji stvaraju trajne vrijednosti mogu neko društvo i državu unaprijediti – poručio je Jandroković naciji iz Preloga.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati