Povežite se s nama

Međimurje

Ugovorena izgradnja Poduzetničkog centra

Objavljeno:

- dana

PRELOG

Ministrica Martina Dalić i preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek, uz nazočnost predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, potpisali su u srijedu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Poduzetničkog centra u gradu Prelogu.

Bespovratna sredstva

U okviru projekta planira se njegova izgradnja i opremanje na prostoru Gospodarske zone u Prelogu – Sjever ukupne neto površine od 2.172 metra četvornih. Partner na projektu je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje Čakovec, a suradnik Pučko otvoreno učilište Čakovec. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta uoči potpisivanja spomenutog ugovora vrijednog 15,7 milijuna kuna posjetila je tvrtku Šestan-Busch, izrazivši zadovoljstvo poduzetničkim zonama u Međimurskoj županiji, kao i tvrtkama te poduzetnicima koji u njoj rade.

Tristotinjak gospodarstvenika u Prelogu ostvaruje 20 posto ukupnog izvoza Međimurske županije

– Raduje me što nisam došla praznih ruku, jer sam sigurna da će sredstva po Ugovoru za projekt “Izgradnja poslovne infrastrukture i osnivanje poduzetničkog centra u gradu Prelogu“ uvelike pridonijeti još jačem zamahu poduzetništva. I ono što je najvažnije, omogućit će im rješavanje problema te jačanje konkurentnosti i rasta i razvoja gospodarstva na gradskom području – istaknula je ministrica.

Gradonačelnik Kolarek posebno je zahvalio malom, ali stručnom timu Grada Preloga koji je sudjelovao na ovom projektu.
– Za nas je ovo povijesni trenutak jer tristotinjak gospodarstvenika u Prelogu ostvaruje 20 posto ukupnog izvoza iz Međimurske županije, odnosno ostvaruje 15 posto njezinih prihoda – naglasio je gradonačelnik Kolarek.

Poduzetnički centar u Gospodarskoj zoni imat će neto površinu od 2.172 metra četvornih

Potpisivanju ugovora nazočili su i saborski zastupnik Darko Horvat, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva Nataša Mikuš Žigman, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a Vjeran Vrbanec, dopredsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, dogradonačelnik Zdravko Kvakan i brojni poduzetnici s područja Grada Preloga. Predsjednik Sabora Jandroković je Međimursku županiju posjetio na poziv Zrinske garde Čakovec u sklopu obilježavanja 451. obljetnice pogibije Nikole Zrinskog Sigetskog.

– Hrvatskoj je potrebna “prelogizacija“ i krajnje je vrijeme da hrvatski poduzetnici dobiju mjesto koje zaslužuju u javnom prostoru. Samo oni koji stvaraju trajne vrijednosti mogu neko društvo i državu unaprijediti – poručio je Jandroković naciji iz Preloga.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Međimurje

Biciklijadom povezali tri međimurska grada i ukazali na važnost redovite tjelesne aktivnosti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz brojne suradnike već niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta 23. rujna održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije bio je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života.

Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Prelogu, a završila na prostoru SRC-a „Mladost“ Čakovec, gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda Marina Payerl-Pal.

Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerene aktivnosti za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade „Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje