FOTOIvan Agnezović

Varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku politika povremeno štima, ali matematika nikako ne. Otkriva to i najnoviji gaf u članku objavljenom na službenim internetskim stranicama Grada Varaždina, koji već nekoliko dana sadržajem aludira da je komunalna naknada pojeftinila.

Naime, iako je na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak izglasano poskupljenje vrijednosti boda komunalne naknade s 0,40 kuna na 0,50 kn po metru četvornom, u članku piše da je bod iznosio 0,40 lipa te da sada iznosi tričavih 0,50 lp (pola lipe!?), a ne pola kune:

Supernova

Varaždinci koji su pročitali članak, već danima se kiselo osmjehuju, jer ih novi udar na džepove nimalo ne veseli. Podsjećamo, zbog poskupljenja komunalne naknade iz džepova će izgubiti više od 7 milijuna kuna.

Pravi talent u pokušaju stišavanja građanskog revolta nakon posljednjih poskupljenja – računa za odvoz i zbrinjavanje otpada i komunalne naknade – danas su na konferenciji za medije pokazali Mario Lešina i Zlatan Avar, predstavnici Kluba vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka.

– Nakon devet godina Grad Varaždin je povećao komunalnu naknadu za 10 lipa – poručio je Lešina.

Možda tih 10 lipa ljepše zvuči, kao beznačajno poskupljenje, no matematika je neumoljiva. Htjeli to gradski čelnici priznati ili ne, te kamuflirati Grinča koji je Varaždincima ukrao Božić, komunalna naknada veća je 25 posto.

Štoviše, u praksi to znači da će poduzetnici, koji imaju poslovne prostore u centru grada, (1. zona, koeficijent 10) površine od 100 m2, svakog mjeseca umjesto 400 plaćati 500 kuna.

Odnosno, na godišnjoj razini plaćat će za tu površinu dodatnih 1200 kuna.