Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićen dvojac koji je Svibovcu Podravskom ‘opelješio’ vikendicu

Objavljeno:

- dana

Lopovi haraju

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvije muške osobe starosti 20 i 28 godina, policijski službenici Policijske postaje Varaždin utvrdili su postojanje sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su navedeni od 20. do 28. ožujka u Svibovcu Podravskom, provalili u vikend kuću u vlasništvu dvojice muškaraca starosti 54 i 55 godina i otuđili pretvarače za struju, akumulatore, muzičku liniju, dalekozor, razni alat i druge predmete.

Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo nadležnim državnim odvjetništvima.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje