Povežite se s nama

Crna kronika

Uhićen je muškarac koji je odveo razbojnike do kuće Varaždinca Zlatka Korpara, a koji su mu željeznim šipkama lomili ruke i noge

Objavljeno:

- dana

Zagrebačka policija uhitila je osobu osumnjičenu za pomaganje u brutalnom premlaćivanju USKOK-ovog pouzdanika Zlatka Korpara iz Varaždina.

Prema pisanju Jutarnjeg lista baziranom na informacijama sa službene stranice PNUSKOK-a, uhićena je osoba stara 49 godina, za koju je krim istraživanjem utvrđeno da je  da je osumnjičenik provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je “pomogao dvojici zasad nepoznatih počinitelja u pripremi kaznenog djela teške tjelesne ozljede na štetu jednog hrvatskog državljanina (1967.).“

Jutarnji prenosi cijelu kronologiju događanja.

Spomenuti osumnjičenik je dvojici nepoznatih počinitelja pribavio podatke o mjestu boravišta žrtve, nakon čega je kupio dva tzv. „radna“ telefona, od kojih je jedan ustupio još uvijek nepoznatim počiniteljima kako bi bili  povezani u komunikaciji.

Potom ih je 23. kolovoza 2017. godine dovezao do mjesta boravišta žrtve na području Varaždinske županije da bi ih, nakon što su nanijeli teške tjelesne ozljede žrtvi, odvezao sa mjesta događaja.

Policija, piše dalje Jutarnji, nastavlja s provođenjem kriminalističkog istraživanja kako bi pronašla razbojnike.

Svi Korparovi grijesi

O slučaju premlaćivanja Zlatka Korpara pisao je i Regionalni tjednik i iako smo ga dobili na telefon, on dosad nije bio spreman razgovarati s novinarima.

Zlatko Korpar je bivši generalni direktor tvrtke Cesta iz Varaždina i bivši predsjednik Uprave Autoceste Rijeka – Zagreb, okrivljenik je u nekoliko kaznenih postupaka vezanih za malverzacije u cestogradnji, ali i pouzdanik USKOK-a u slučaju “curenja informacija”.

Kao direktor ARZ-a – u kojem je godinu i pol bio predsjednik Uprave – našao se u središtu afere Fimi-medija. Zlatko Korpar je s trojicom bivših kolega optužen da je za višemilijunske iznose oštetio Autocestu Rijeka – Zagreb (ARZ) i Hrvatske autoceste (HAC). Oni su mimo pravila o javnoj nabavi – a na traženje tadašnjeg premijera Ive Sanadera i HDZ-ova rizničara Mladena Barišića – dodjeljivali poslove Fimi-mediji. Tako zarađeni novac je završio u crnom fondu HDZ-a. Četvorica direktora su optužena da su izbjegavali propise o javnoj nabavi i isplaćivali fiktivne fakture.

Kad su počele afere u cestogradnji, Zlatko Korpar je 2009. godine preko noći dao otkaz u HRZ-u i vratio se na bivše radno mjesto u Ceste Varaždin te bio imenovan predsjednikom Uprave.

Uskoro je završio u pritvoru u Remetincu, ubrzo izašao i protiv njega se još uvijek vodi sudski postupak na zagrebačkom Županijskom sudu.
Osim u aferi Fimi-medija, Korpar je 2011. bio optužen u još jednom slučaju vezanom uz cestogradnju. Zajedno s vlasnikom splitske Skladgradnje Slavenom Žužulom te Juricom Prskalom bio je osumnjičen u slučaju navodnih malverzacija s nadvožnjacima na autocesti Rijeka – Zagreb. Ugovor je sklopljen tako da je Žužul nauštrb ARZ-a zaradio 1,6 milijuna eura. Slučaj nikad nije došao do sudnice, optužnica je vraćena na doradu i ima slabe šanse za uspjeh.

Taj će slučaj Korpara kasnije dovesti u šizofrenu situaciju da istovremeno bude osumnjičenik i prikriveni istražitelj USKOK-a.
Zbog svega ovoga je Zlatko Korpar skupio neprijatelje s različitih strana.

Lomili mu noge i ruke

U njegovu su vikendicu  lani u kolovozu upala dvojica maskiranih muškaraca i željeznim su mu šipkama lomili noge i ruke. Napadači su se odvezli u crnom BMW-u, a Zlatko Korpar je s teškim ozljedama završio u varaždinskoj bolnici. Od tad je pod paskom policije.

Danas još uvijek nije voljan razgovarati s novinarima.

Crna kronika

U prometnoj nesreći u Ludbregu auto zaglavio između kuće i betonskog stupa, vozača izvlačili vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Ludbreg/Facebook

DVD Ludbreg noćas je ponovno intervenirao.

Noćas, 2. travnja, u 00:59 dobili su dojavu od VOC-a Varaždin o prometnoj nesreći u mjestu Ludbreg, Ulica Vatroslava Lisinskog.

– Na mjesto intervencije izlazimo s vozilima LUDBREG 104, LUDBREG 111 te 8 vatrogasaca. U vatrogasnom domu u pripremi je ostalo vozilo LUDBREG 150. Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da je došlo izljetanja vozila i udaranja u obiteljsku kuću prilikom čega je došlo do kidanja plinskih instalacija i zaglavljivanja vozila između kuće i betonskog stupa s priklještenim vozačem. Pristupamo skidanju dvorišne ograde i oslobađanju vozača pomoću hidrauličkog alata. Zbog curenja plina postavljamo zaštitni mlaz, vršimo osvjetljenje mjesta nesreće i osiguranje. Po izbavljivanju vozača iz vozila predajemo ga djelatnicima HMP-a – objavio je DVD Ludbreg na Facebooku.

Nakon završetka policijskog očevida izvukli su automobil pomoću kamionskog vitla. Intervencija je završila u 03:10.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinaca Željka Hatlaka (56) iz koristoljublja je planirano ubio 44-godišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Varaždin u koordinaciji s Ravnateljstvom policije te Županijskim državnim odvjetništvom u Varaždinu dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 44 godine, osumnjičenim za kazneno djelo Teškog ubojstva iz koristoljublja počinjenog na štetu 56-godišnjaka, dana 24. veljače u Varaždinu.

Također je 44-godišnjak osumnjičen i za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

– Utvrđena je osnovana sumnja da je 44-godišnjak unaprijed isplanirao počinjenje kaznenog djela Teškog ubojstva na način da doputovao u Varaždin nekoliko dana ranije, došao na kućnu adresu 56-godišnjaka gdje je sačekao njegov dolazak te iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz vatrenog oružja koji su usmrtili 56-godišnjaka. Tijelo 56-godišnjaka je potom sakrio, nakon čega je počeo rasprodavati pokretnu imovinu 56-godišnjaka. Osumnjičeni 44-godišnjak se potom osobnim vozilom ubijenog 56-godišnjaka uputio na područje Policijske uprave karlovačke gdje je ranije neprijavljeno prebivao, u namjeri daljnjeg korištenja predmetnog vozila. 8. ožujka 2023. godine po dojavi policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske vozilo je pronađeno po policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke. Tijekom opsežnog kriminalističkog istraživanja poduzet je niz mjera i radnji u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela i materijalnih dokaza kojom prilikom je provedeno više pretraga kuća i prijevoznih sredstava koje je koristio osumnjičeni 44-godišnjak – ističe PU varaždinska.

Prilikom pretraga i očevida pronađeno je vatreno oružje kojim je ubijen 56-godišnjak. Osumnjičenom 44-godišnjaku je od 04. ožujka 2023. godine Rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu određen istražni zatvor poradi sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih na području Policijske uprave karlovačke, dok se poradi kaznenih djela Teškog ubojstva iz koristoljublja i Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari dana 31. ožujka 2023. Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnosi kaznena prijava protiv 44-godišnjaka

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje