Povežite se s nama

Međimurje

Uklanjanje znakova nije bilo dogovoreno

Objavljeno:

- dana

GRAD ČAKOVEC

Kako doznajemo iz UO za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca, postavljanju tabli s ograničenjima prometovanja prethodila je peticija mještana Novog Sela Rok vezana uz prevelik promet Ulicom Matije Gupca.

– U razgovorima s Općinom Belica, s čijeg područja dolaze proizvođači krumpira, dogovoreno je da će biti uređen alternativni pravac, koji je udaljen oko 500 metara od postojeće prometnice, gdje mještani traže zabranu prometa. Točno je da je postavljen prometni znak s ograničenjem, ali nije točno da je na navedenom sastanku obećano da će se znak ukloniti, već kako će se proširiti alternativni pravac početkom 2017. godine – tvrde u Gradu.

Grad Čakovec je, dodaju, pokrenuo pripremne radnje za popravak alternativnog pravca i ugovorio radove.
– Zbog vremenskih prilika tijekom prosinca i siječnja, odnosno iznimno niskih temperatura i dubine smrznute zemlje, nisu se mogli odraditi ugovoreni građevinski radovi. Čim vremenske prilike dozvole, Grad Čakovec će izvršiti svoju dogovornu obvezu – ističu i napominju da do petka prometni znakovi nisu uklonjeni “jer to nije niti bilo dogovoreno“.
Dnevno je Ulicom M. Gupca prolazilo oko 100 traktora s prikolicama, a kazne je naplaćivala policija i novac je završavao u državnom proračunu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na ulazu u Macinec postavljena štalica sa svetom obitelji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članice i članovi Udruge MAXENCA za ovaj advent na ulazu u Macinec, kod Doma kulture, postavili su štalicu sa svetom obitelji.

Toj umjetničkoj instalaciji prethodili su radovi pripreme unazad dvadesetak dana, no rezultatom su svi bili zadovoljni zaboravivši pritom na uvjete u kojima su instalaciju stvarali.

Ovo je novi projekt, odnosno nastavak i realizacija sličnih projekata u vrijeme adventa. O ideji i načinu izvedbe se razmišljalo i raspravljalo mjesecima. Nabavljen je potreban materijal, alat je donesen od kuće, napravljene su skice i malo pomalo štalica je poprimala svoj oblik.

Član udruge Alen Jaklin iskoristio je svoj umjetnički dar i oslikao svetu obitelj. Svatko je u skladu sa svojim mogućnostima i znanju dao doprinos novoj umjetničkoj instalaciji.

Nastavite čitati

Međimurje

U Murskom Središću obilježen gradski blagdan svete Barbare – zaštitnice rudara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće obilježio je spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudara, prigodnom svečanošću održanom 4. prosinca u Centru za kulturu “Rudar”.

Svečanost je započela himnom Republike Hrvatske i “Središće grod” u izvedbi Mješovitog pjevačkog zbora KUD-a Mura Mursko Središće. Potom je uzvanicima prikazana prezentacija o investicijama Grada Mursko Središće u 2023. godini, nakon čega se okupljenima obratio gradonačelnik Dražen Srpak.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika za okupljene je zasvirao mladi pijanist Edvin Nedeljko, a nakon njega prigodnim govorima uzvanike su pozdravili i međimurski župan Matija Posavec, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade RH te zastupnik i izaslanik Hrvatskog sabora Siniša Jenkač, a uzvanike je pozdravila i gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja je sa svojim suradnicima došla u posjet pobratimljenom Gradu rudara.

Također, učenici 4.a razreda OŠ Mursko Središće Petra, Ana, Lana i Jakov predstavili su se scenskim prikazom o svetoj Barbari i rudarima za koji ih je pripremila učiteljica Lidija Vuri, a tekst je napisala učiteljica Mirjana Mošmondor. Glazbenom izvedbom predstavila se i Dora Rebernik.

Održana je i svečanost dodjele nagrada najzaslužnijima pa je tako nagradu za osobu godine primio Tomislav Sabo, a u kategoriji sportaša i sportašice godine nagrađeni su Martin Vuri te Tena i Lea Marodi. Za najbolju sportsku momčad nagradu je primila ekipa NK “Mura” Hlapičina, a u kategoriji rekreativaca nagrade su primili ženska ekipa za disciplinu viseća kuglana Podružnice umirovljenika Mursko Središće te veterani NK Rudar Mursko Središće. Nagradu za najbolje rekreativke i rekreativne primili su Biserka Kozar, Marija Valenta i Jasminka Levačić, Bernard Hrženjak i Saša Antolović.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje