Povežite se s nama

Međimurje

Uklanjanje znakova nije bilo dogovoreno

Objavljeno:

- dana

GRAD ČAKOVEC

Kako doznajemo iz UO za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca, postavljanju tabli s ograničenjima prometovanja prethodila je peticija mještana Novog Sela Rok vezana uz prevelik promet Ulicom Matije Gupca.

– U razgovorima s Općinom Belica, s čijeg područja dolaze proizvođači krumpira, dogovoreno je da će biti uređen alternativni pravac, koji je udaljen oko 500 metara od postojeće prometnice, gdje mještani traže zabranu prometa. Točno je da je postavljen prometni znak s ograničenjem, ali nije točno da je na navedenom sastanku obećano da će se znak ukloniti, već kako će se proširiti alternativni pravac početkom 2017. godine – tvrde u Gradu.

Grad Čakovec je, dodaju, pokrenuo pripremne radnje za popravak alternativnog pravca i ugovorio radove.
– Zbog vremenskih prilika tijekom prosinca i siječnja, odnosno iznimno niskih temperatura i dubine smrznute zemlje, nisu se mogli odraditi ugovoreni građevinski radovi. Čim vremenske prilike dozvole, Grad Čakovec će izvršiti svoju dogovornu obvezu – ističu i napominju da do petka prometni znakovi nisu uklonjeni “jer to nije niti bilo dogovoreno“.
Dnevno je Ulicom M. Gupca prolazilo oko 100 traktora s prikolicama, a kazne je naplaćivala policija i novac je završavao u državnom proračunu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje