Povežite se s nama

Život i društvo

Uključite motorne pile i pokažite svoje vještine u rezbarenju drveta ovaj vikend u Salinovcu

Objavljeno:

- dana

17. i 18. lipnja

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, pod pokroviteljstvom Grada Ivanca i Šumarskog fakulteta Zagreb, organizira 3. hrvatski festival kiparenja motornom pilom.

Festival kiparenja motornom pilom održat će se u subotu i nedjelju 17. i 18. lipnja s početkom u 9 sati u parku stare osnovne škole Salinovec.

Na festivalu kiparenja motornom pilom biti će prezentirane vještine natjecatelja u rezbarenju drveta.

Značajnosti festivala i ove godine doprinosi sudjelovanje inozemnih kipara iz Slovačke, i Slovenije uz desetak domaćih kipara iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

Uz promatranje atraktivnog kiparenja motornom pilom, posjetitelji će moći na reklamnim štandovima dobiti osnovne podatke o šumarstvu u Hrvatskoj, tvrtka Kolar d.o.o. predstaviti prodajni asortiman “Stihl” i “Viking” proizvoda, KUD Salinovec će se predstavit tradicionalnim plesovima i nošnjom zagorskog kraja, a OPG-ovi s područja grada Ivanca prezentirat će svoje proizvode.

Paralelno uz kiparenje odvijati će se i radionica za najmlađe, gdje će se moći izrađivati zabavni rekviziti poput zmajeva za letenje i sl. Prvi dan kiparenja motornom pilom završiti će se nastupom glazbenog sastava “Prestige music band” do kasnih večernjih sati.

Proglašenje pobjednika natjecanja, podjela zahvalnica i zatvaranje festivala održava se u nedjelju od 19 sati.

Izvor: ivanec-turizam.hr
Foto:

Život i društvo

Varaždinski plac 15. listopada mirisat će po pečenim kestenima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dan kestena na varaždinskom placu održat će se u subotu, 15. listopada.

U vremenu od 9 do 11 sati prodavat će porcija pečenih kestena po 10 kuna. Ali to nije sve. Moći će se pogledati izložba radova varaždinskih vrtićara na temu “Plodovi jeseni”. Gostovat će ženske udruge koje će pripremati slatke zalogajčeke.

Za dobar štimug pobrinut će se tamburaški sastav Špancir.

Nastavite čitati

Život i društvo

Državni inspektorat: neka vina na hrvatskom tržištu su voda i šećer, najčešće je to Rajnski rizling

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata provela je analizu vina, a rezultati su pokazali da je među vinima na tržištu čak sedam lažnjaka. Četiri lažna vina su s Kosova, dva iz Hrvatske i jedno iz BiH.

Prošli tjedan stigli su i rezultati analize iz laboratorija; od 84 uzorka, sedam vina patvoreno je dodavanjem vode i šećera čije porijeklo nije grožđe, piše rtl.hr.

– Od pet vina iz trećih zemlja, kod kojih je analiza službenog uzorka pokazala da se radi o patvorenim vinima, četiri vina su označena nazivom sorata vinove loze, i to dva su označena kao “Rajnski rizling”, jedno kao “Graševina”, jedno kao “Vranac” – daju detalje iz Inspektorata.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje