Povežite se s nama

Kultura

Ulaznice tek u prodaji, a dio koncerta Baroknih večeri je već rasprodan

Objavljeno:

- dana

Nešto više od mjesec dana preostalo je do otvorenja 48. Varaždinskih baroknih večeri, a neki su koncerti već gotovo rasprodani i prije nego što su ulaznice službeno puštene u prodaju.

Od sada ljubitelji barokne glazbe svoje ulaznice mogu kupiti u sustavu ticketshop.hr, u Suvenirnici na Korzu, te u Tisak medii u varaždinskoj Kukuljevićevoj ulici. U Koncertom uredu Varaždin moći će se kupiti od idućeg tjedna samo ograničeni broj ulaznica i to za neke od koncerata.

Ulaznice su to po cijeni od 20 kuna isključivo za studente, učenike i umirovljenike, dok će za grupe moći kupiti ulaznice uz popust od 10 posto.

– Interes publike za ovogodišnje koncerte Varaždinskih baroknih večeri kada nam je zemlja partner Japan je iznimno. Primjerice za koncerte uz kavu koje održavaju u dvorcu Trakošćan gotovo da više nema ni slobodnih ulaznica, a za otvorenje moći će se također kupiti određen broj ulaznica po cijeni od 250 kuna, pa stoga savjetujemo našim gostima da nabave svoje ulaznice što prije – ističe Raymond Rojnik, organizator Baroknih večeri koje će se ove godine održati u 21. rujna do 3. listopada.

Zahvaljujući partnerstvu s Japanom, prvom azijskom zemljom partnerom VBV-a, ljubitelji barokne glazbe moći će upoznati i japanske glazbenike, koji njeguju autentično izvođenje barokne glazbe, predvođene Hidemijem Suzukijem, vrhunskim interpretom barokne glazbe, čelistom i dirigentom.

Ulaznice za koncerte VBV-a kreću se od 75 do 200 kuna, a organizatori ističu kako su zadovoljni i najavama turističkih grupa iz Hrvatske i inozemstva koje će u barokni grad stići upravo u vrijeme 48. Varaždinskih baroknih večeri.

Kultura

Nastavlja se obnova utvrde Grebengrad, stiglo još 300.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jedna od prepoznatljivih kulturno-povijesnih lokacija na području Grada Novog Marofa je utvrda Grebengrad.

Sredstvima Ministarstva kulture i medija te Grada Novog Marofa više se godina provodi temeljita obnova utvrde, a nastavit će se i ove godine. Naime, Ministarstvo kulture i medija odobrilo je Gradu Novom Marofu 300.000 kuna za obnovu utvrde Grebengrad.

Gradonačelnik Siniša Jenkač zahvalio je Ministarstvu na nastavku financiranja.

– Riječ je o interventnim sredstvima za 2021. godinu, iznosu od 300.000 kuna koje ćemo potrošiti do kraja trećeg mjeseca i javiti se za nastavak financiranja jer se o radi o dugogodišnjem projektu. U prošloj godini dobili smo 100.000 kuna plus ovih 300.000. Uz ovih ukupno 400.000 kuna tu je i određeni iznos naših sredstava s kojima nastavljamo ulaganje u utvrdu Grebengrad – rekao je gradonačelnik Jenkač, koji je zahvalio i varaždinskom Konzervatorskom odjelu na pomoći.

Utvrda Grebengrad izaziva sve više interesa posjetitelja u Novom Marofu.

– Svake godine u Grebengrad se u prosjeku ulaže 500.000 kuna Ministarstva kulture plus naših 200.000 do 300.000 kuna. Sad se već ima i nešto za vidjeti. To je najveća srednjovjekovna utvrda na sjeveru Hrvatske, a napuštena je u 17. stoljeću. Mi ju sad dižemo doslovno iz pepela. Želimo sačuvati osnovni oblik i sljedećih 20 godina će se ovako postupno ulagati u utvrdu. Trenutno je vidljiv vrh utvrde, a u narednim godinama obnove kopat će se niže i javnosti će se polako otkrivati cijela utvrda – najavio je Jenkač.

Nastavite čitati

Kultura

Još tjedan dana traju prijave na natječaj Kreativno edukativnog centra “Murai”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ne propusti priliku za “programiranje” u Kreativno edukativnom centru “Murai”. Ostalo je još nekoliko dana do zatvaranja javnog poziva za društveno-kulturne i umjetničke programe 2022., javljaju iz “Muraija”.

Javni poziv za programe otvoren je do 20. siječnja, a mogu se prijaviti udruge, umjetničke organizacije, neformalne grupe, pojedinci, javne ustanove i institucije.

“Murai” financira produkciju programa u Kreativno edukativnom centru u ukupnom trošku ugovora o djelu od 3900 kuna po programu. Odabranih osam programa objavit će sredinom veljače.

Javni poziv, potrebnu dokumentaciju i sve informacije možete pronaći na ovoj poveznici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje