Povežite se s nama

Međimurje

Umirovljeni zaposlenici općinskih i županijskih službi na tradicionalnom domjenku

Objavljeno:

- dana

UGODNO DRUŽENJE

Kao i svake godine, umirovljenici Međimurske županije koji su cijeli svoj radni vijek ili jedan njegov dio proveli radeći u negdašnjim općinskim ili županijskim službama družili su se na tradicionalnom domjenku u restoranu Međimurska hiža.

Njih sveukupno 53-oje tako se ponovno prisjetilo dobrih starih vremena i uspomena koje su stvarali na svome radnome mjestu, ali i izvan njega, a u tome su im se pridružili i međimurski župan Matija Posavec te njegov zamjenik Zoran Vidović.

– Raduje me da nastavljamo ovu tradiciju koja nam svima puno znači, ali najvažnije je da se vi međusobno družite. Naš mandat polako ide kraju i možemo biti zadovoljni kad pogledamo unatrag, a vjerujem da ste i vi jednako tako zadovoljni svojim radnim vijekom, kojim ste utkali temelje na kojima mi nastavljamo graditi jednu uspješnu i modernu županiju – poručio im je župan, poželjevši svima puno zdravlja, sreće, osmijeha na licu i veće mirovine.

Posavca je ujedno obradovao susret s najstarijim članom, 94-ogodišnjim Josipom Črepom, koji je u kratkom razgovoru sa županom podijelio svoje bogato iskustvo. U ime umirovljenika okupljenima se obratio Marijan Vugrinčić, koji je tom prilikom zahvalio čelnicima Županije što su i ove godine izdvojili svoje vrijeme kako bi se, bar nakratko, podružili s građanima zlatne dobi. (jn)

Izvor:
Foto:

Međimurje

Medicinskim sestrama i tehničarima ŽB-a Čakovec čestitke i zahvale za predan i nesebičan rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, upriličeno je prigodno obilježavanje za medicinske sestre i tehničare Županijske bolnice Čakovec koji ove godine obilježavaju „okrugle“ godišnjice rada.

Marija Branković, Darinka Žvorc-Novak i Dijana Kos navršile su 40 godina rada, a Marijana Đurinić, Tanja Krnjak, Valerija Horvat, Zdenka Jarni i Lidija Marciuš 30 godina rada.

Kristina Cmrečki, Ivana Resman, Marina Režek, Jasna Rakić, Gordana Janković, Aleksandar Masten i Suzana Štefulj u Županijskoj bolnici Čakovec punih su 20 godina, a 10 godina rada obilježavaju Lucija Čmrlec, Robert Hunjadi, Dario Kukovec, Gordana Tasković i Sanja Galović.

Predan i nesebičan rad

Čestitke i zahvale na predanom i nesebičnom radu uputili su im župan Međimurske županije Matija Posavec s pročelnicom UO-a za zdravstvo i socijalnu skrb MŽ Sonjom Tošić-Grlač, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Tomislav Novinščak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu Igor Šegović, pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Goran Toplek te predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Međimurske županije Marija Prekupec.

– Medicinske sestre i tehničari osobe su s kojima pacijenti i njihove obitelji ostvaruju prvi kontakt. Zahvaljujući njima, njihovom autoritetu, empatiji, znanju i ljubaznosti, pacijenti se prilikom dolaska u Županijsku bolnicu Čakovec osjećaju sigurno i imaju dobru sliku o našoj bolnici – istaknuo je dr. Igor Šegović.

Važnost medicinskih sestara i tehničara posebno je prepoznata u posljednjih godinu dana, tijekom pandemije koronavirusom, jer su njihova stručnost i vrijednosti koje predstavljaju jedan od najvažnijih kotačića funkcioniranja zdravstvenog sustava.

– U posljednjih godinu dana u Županijskoj bolnici Čakovec zbog koronavirusa hospitalizirano je 1114 osoba, dok je u cijeloj Međimurskoj županiji evidentirano 15.298 oboljelih. Zajedno s liječnicima i ostalim djelatnicima uključenima u zdravstveni sustav, odradili ste ogroman posao i dali veliki doprinos održivosti našeg zdravstvenog sustava, uključeni ste u akcije cijepljenja koje smo krenuli provoditi prvi u Hrvatskoj, spasili ste brojne živote, a našim ste pacijentima heroji. Hvala vam na tome! – poručio je župan Posavec.

Nastavite čitati

Međimurje

COVID-19: u Međimurju 56 novih slučajeva zaraze, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Epidemiološka situacija u Međimurju se popravlja, istaknula je dr. Diana Uvodić-Đurić iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Međimurske županije 13. svibnja.

Dodala je da je to rezultat odgovornog ponašanja građana i procijepljenosti 31 posto stanovništva.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 227 uzoraka, od čega su evidentirana 54 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 23,7 posto pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem utvrđen je 1 pozitivan slučaj, dok je iz drugih županija javljeno o 1 pozitivnom slučaju osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji. U protekla 24 sata oporavila se 51 osoba. 

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 475. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 56.489 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 80 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 pacijenata, otpušteno je 8 pacijenata, dok su 4 pacijenta na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, ženska osoba stara 68 godina i muška osoba stara 71 godinu, oboje s dodatnim pridruženim bolestima.

– Županijska bolnica Čakovec svojim pacijentima pruža maksimalnu skrb, kako oboljelima od koronavirusa, tako i svim pacijentima koji boluju od drugih bolesti ili su im potrebne zdravstvene usluge, a djelatnici su od prošlog tjedna uključeni i u akcije cijepljenja u suterenu Bolnice – rekao je dr. Igor Šegović, pomoćnik ravnatelja ŽBČ-a za kvalitetu.

Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su u Međimurskoj županiji zabilježena 15.354 oboljela, dok se oporavilo 14.600 osoba.

7-dnevna i 14-dnevna incidencija su u padu, a akcije masovnog cijepljenja nastavljaju se odvijati 3 puta tjedno. Danas će se cijepiti 2112 osoba, a u subotu 2305 osoba.

Uz to, svakim radnim danom odvija se cijepljenje AstraZenecom za koje nije potrebna najava, i to u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9 do 13 sati, a od 13 do 18 sati u suterenu Županijske bolnice Čakovec.

Dosad su utrošene više od 34.000 doza, a barem jednu dozu primilo je 31% građana starijih od 18 godina.

– Dinamikom koju smo postavili, tijekom triju tjedana doći ćemo do 50 posto procijepljenosti građana te na tome zahvaljujem svim volonterima, zdravstvenim i potpornim ustanovama koje su uključene u provođenje cijepljenja – zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!