Povežite se s nama

U fokusu

Umirovljenicima iz Varaždina 140 kuna božićnice, 20 kuna više nego dosad

Objavljeno:

- dana

DANAS POČELA ISPLATA

Danas je počela isplata božićnica umirovljenicima s područja grada Varaždina.

Božićnice će ove godine dobiti svi umirovljenici čija mirovinska primanja iznose do 2.000 kuna mjesečno. Riječ je o 3.510 umirovljenika s područja Grada Varažadina i 183 osobe s invaliditetom koje su isključivo korisnici osobne invalidnine prema popisu Centra za socijalnu skrb.  

– Novost je to što će ove godine umirovljenicima biti isplaćene božićnice od 140 kuna, 20 kuna više nego dosad, a zbog toga što smo ove godine uveli da božićnice dobivaju umirovljenici čija mirovina iznosi do 2.000 kuna, ove godine božićnice će dobiti 780 umirovljenika više – rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj konferenciji za novinare.

Na adrese umirovljenika koji su prijavljeni u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje božićnice će stići putem poštanskih uputnica, a za tu namjenu Grad Varaždin je u proračunu osigurao 517.020 kuna.

Umirovljenici koji smatraju da su zakinuti mogu predati reklamacije koje se od 19. do 30. prosinca predaju radnim danom od 9 do 12 sati u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti u Ulici Petra Preradovića 10 u Varaždinu. Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona: 042/658-043, 042/658-040 ili 042/658-044. Uz reklamaciju potrebno  je pokazati osobnu iskaznicu, OIB i donijeti zadnji odrezak od mirovine.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/Arhiva RT

U fokusu

Gradsko vijeće podržalo gradnju najvećeg podatkovnog centra u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na sjednici Gradskog vijeća, koja je po hitnom postupku održana u ponedjeljak elektroničkim putem, prihvaćena je odluka o prodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu CRATIS d.o.o.

Kako smo već pisali na našem portalu centar će graditi tvrtka CRATIS koja se javila na javni natječaj Grada Varaždina za prodaju zemljišta u toj zoni te ispunila sve uvjete za kupnju 12.047 kvadratnih metara zemljišta.

Najveći podatkovni centar u Hrvatskoj niknut će u gospodarskoj zoni Brezje

U prvoj fazi bit će izgrađena upravna zgrada i postrojenja podatkovnog centra a investicija se procjenjuje na oko 10 milijuna eura. Daljnje faze će se provoditi u skladu sa potrebama narednih 3-5 godina od završetka prve faze, a investicija će iznositi dodatnih 10 milijuna eura.

Na sjednici je prihvaćeno i odobrenje moratorija na izvršenje obaveza iz Ugovora o kupoprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje kupcu MAICO d.o.o. zbog većeg pada prometa radi Koronavirusa.

U sklopu aktualnog sata na početku sjednice pitanje je postavio SDP-ov Neven Bosilj vezano uz Integralnu nagodbu i njezinu realizaciju i što se događa s balama u Brezju. Gradonačelnik je odgovorio da nije nigdje obećao termin odvoza bala, te da ga čudi što ga upravo on to pita jer su se SDP-ovi vijećnici zajedno s jednom poraženom skupinom koja se ne može pomiriti da više ne prima visoke honorare iz Grada, posebno trudili opstruirati sve aktivnosti prijavljivanjem Grada USKOK-u sumnjajući u zakonitost svih odluka Vijeća.

Njegovog stranačkog kolegu Miroslava Markovića je zanimalo zašto se iz Grada ništa ne odgovara na upite za pristup informacijama i što poduzeti da se prostorije 3. Mjesnog odbora ne privatiziraju, na što je gradonačelnik odgovorio da će sve provjeriti.

Brunu Istera, također SDP-ovog vijećnika, zanimalo je kada će im gradonačelnik omogućiti da i oporbeni vijećnici informiraju javnost o svojim aktivnostima i građanima predstave svoju istinu, na što je gradonačelnik odgovorio da je istina samo jedna, a da u izborima, u kojima se nalaze, mogu koristiti sve medije i to sami platiti.

Nastavite čitati

U fokusu

Koronavirus: u Hrvatskoj 39 osoba preminulo, a 174 je novih slučajeva zaraze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3276, objavio je 18. siječnja nacionalni Stožer.

Među njima su 1742 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 139 pacijenata.

Preminulo je 39 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 225.128 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 4655 preminulo, ukupno se oporavilo 217.197 osoba od toga 917 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 16.687 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.120.894 osoba, od toga 2369 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati