Otkrivanjem slike poznatog naivnog slikara Slavka Stolnika otvoreni je atraktivan adventski kalendar na Županijskoj palači u Varaždinu. Tako će treću godinu zaredom građani Varaždina te njihovi gosti moći uživati u lijepim i zanimljivim slikama.

Ove godine palaču krase slike iz kolekcije poznatog hrvatskog kolekcionara umjetnina Vladimira Malogorskog koji je u društvu župana Radimira Čačića otvorio prozor s prvom fotografijom. Vladimir Malogorski inače u svojem fundusu ima preko 120 autora i oko 1.300 njihovih djela.

Izrazio je zadovoljstvo što će slike iz njegove kolekcije krasiti Županijsku palaču.

-Na prijedlog župana Čačića je došlo do realizacije ideje da ovogodišnji adventski kalendar bude zastupljen mojim slikama. Želja je da se Varaždinci i gosti upoznaju s radovima naših slikara, Slavka Stolnika, Ivana Rabuzina i nedavno preminulog Klopotana. Oni su zadužili našu Županiju , ali i Hrvatsku svojim djelima koja, mogli bismo reći,  vječno žive. Prvog dana otkrili smo djelo Stolnika, ulje na staklu koje najljepše prezentira našu Županiju. Siguran sam da će i ova slika kao i sve ostale izazvati pažnju – rekao je Malogorski.

Kalendar broji  24 slike, danas je otkrivena prva slika, dok se posljednja otkriva na Badnjak.

 

Komentari

Komentara