Povežite se s nama

Zabava & Stil

Umjetnost, aktivizam, networking i zabava na prvom eye-net mladenačkom kazališnom festivalu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Na sceni GLLUGL u Centru za mlade u Varaždinu (Ulica Petra Preradovića 4) u petak i subotu (26. i 27. travnja) bit će održan prvi festival mladenačkog aktivističkog kazališta EYE-NET – European Youth Engagement Network.

Riječ je o međunarodnom festivalu koji je pokrenut u sklopu istoimenog europskog projekta EYE-NET, a zamišljen je da mlade ljude, kroz izvedbu pet aktivističkih predstava, potakne na povezivanje s vršnjacima iz Europe te na veći društveni angažman.

U projekt su uključeni mladi amaterski glumci iz pet zemalja (Italija, Slovenija, Hrvatska, Mađarska i Srbija) koji će glumiti u profesionalno režiranim kraćim predstavama koje aktualiziraju važnije društvene teme s kojima se suočava Europa: prava žena/feminizam, euroskepticizam, migrantska kriza, antifašistička tradicija i solidarnost. Nakon izvedbi bit će organiziran razgovor s publikom na obrađenu temu. Ulaz na sve predstave je slobodan.

Projekt EYE-NET(European Youth Engagement Network) sufinanciran je iz programa „Europa za građane” Europske unije, a nositelj mu je Fondacija Novi Sad 2021 – Evropska prestolnica kulture. Varaždin u njemu predstavlja Udruga CEKER – Centar kreativnog razvoja koja festival organizira u suradnji s Umjetničkom organizacijom GLLUGL i inicijativom Varaždin za Europsku prijestolnicu mladih 2022. U projektu sudjeluje niz organizacija i udruga iz pet zemalja: Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije, a uz Varaždin, dio aktivnosti bit će održano i u Rijeci, odnosno Lovranu u partnerstvu s organizacijom Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture te festivalom SMOQUA.

PROGRAM FESTIVALA 

PETAK 26.04.2019.
18.00 sati – 108,1 MHz (Slovenija) / tema: antifašistička tradicija
20.00 sati – Povuci-potegni (Srbija) / tema: euroskepticizam

SUBOTA 27.04.2019.
12.00 sati – RESET! (Italija) / tema: migrantska kriza
18.00 sati – Shift change (Mađarska) / tema: solidarnost
20.00 sati – Za što smo mi, zapravo, krive? (Hrvatska) / tema: prava žena-feminizam

22.00 – EYE-NET After + DJ (Caffe-bar LAVRA)

 

Zabava & Stil

Lumini slavi Majčin dan uz super nagrade za male kreativce i njihove mame

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pexels

Uz mamu je sve ljepše! Kad smo bili mali i pali, ona je uvijek bila tu da nas utješi. Kad smo imali ljubavnih problema, uvijek je bila rame za plakanje i naša stijena. Kad smo odrasli, davala je najbolje savjete. A kad smo i mi postali roditelji, tek samo onda shvatili koliko je majčina ljubav jaka. Majke su uvijek tu za nas!

Majčin dan slavimo druge nedjelje u svibnju pa tako ove godine 9. svibnja obilježavamo blagdan u čast majki i majčinstva. Kako bismo svim mamama pokazali koliko ih cijenimo i volimo, centar Lumini organizirao je nagradni natječaj ‘Mama i ja u shoppingu’ na Facebooku.

Foto: Pexels

Izvadite bojice i flomastere, što šarenije – to bolje, i neka vaši klinci nacrtaju crtež na kojem su on ili ona s mamom u shoppingu u centru Lumini.

Od 9. do 16. svibnja objavite malo remek djelo na Facebook stranici Lumini – shopping centar nove generacije, a 10 najkreativnijih osvojit će vrijednu Lumini poklon vrećicu za Majčin dan kojima će jako obradovati svoje mame! Neka vaši klinci puste mašti na volju i svima nam uljepšaju cijeli tjedan!

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje.

– Dobra vijest je i da naša rođendanska nagradna igra ‘Za 7. rođendan Lumini darovi za cijelu obitelj!’, u kojoj možeš osvojiti neki od vrijednih darova za cijelu obitelj, traje do 16. svibnja i još stignete sudjelovati! I ne zaboravite: ostanimo odgovorni i u shoppingu – poručuju iz Trgovačkog centra Lumini.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Deset djevojaka pristupilo castingu za Miss Supranational Varaždina i Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Danas, 8. svibnja, u velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održan je casting za Županijski izbor Miss Supranational grada Varaždina.

Castingu su mogle pristupiti sve zainteresirane djevojke u dobi od 17 do 25 godina koje se žele okušati u modnom svijetu, a ove se godine odazvalo njih 10.

Izbor za Miss Supranational održat će se 22. svibnja s početkom u 18 sati u varaždinskom HNK-u u organizaciji direktorice Lene Radanović.

Na izboru će biti odabrano šest finalistica koje će Varaždin i Varaždinsku županiju predstavljati u finalu u Vodicama.

I ove se godine najavljuje da će događaj biti svečan i glamurozan, a sudjelovat će brojni stručnjaci – dizajneri, fotografi, šminkeri i frizeri.

Dotad u galeriji fotografija pogledajte kako je izgledao današnji casting.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!