Povežite se s nama

Događanja

Umjetnost ne poznaje granice – pokazali su to naši umjetnici

Objavljeno:

- dana

PRVI PUT U CENTRU PRIMOŽ TRUBAR

Po prvi put u Kulturnom centru Primož Trubar, Šentjernej gostuje netko iz Hrvatske. Na izložbi „Umjetnost ne poznaje granice“ učestvuje tako 28 domaćih kipara i slikara sa svojim radovima, pretežno slikari s međunarodnom reputacijom. 

Slikari su iz KLD „Petrović“ iz Rešetara, Hrvatsko slovenskog društva prijateljstva Bednja, Lepoglave, Varaždina i Zagreba. Cilj ove izložbe je povezivanje naroda i narodnosti, a slikari su svojim djelima pripomogli tiskanju Zbornika „Mostovi prijateljstva“ koji povezuju poezijom.

Organizatorica ove izložbe je Milka Knežević sa svojim suradnicima. Izlagači su Srećko Bačić, Darwin Butković, Ivo Gašparić, Predrag Goll, Nikola Grozdanovski Kole, Dalibor Jelavić, Zvonimir Jurić, Milka Knežević, Vladimir Kuharić, Nenad Opačić, Daniel Ozimec, Dominik Poletto, Branimir Pešut, Davor Petak, Sandra Šesto, Sonja Milotić Šesto, Ksenija Talijančić, Klaudija Vukman, Nada Žiljak i Miroslav Župančić.

Izložba je otvorena do 19.svibnja.

Izvor:
Foto: smarterhometheater.com

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje