Povežite se s nama

Život i društvo

Uoči Božićnog sajma u Luminiju najmlađe dočekuju sv. Nikola i profesor Baltazar

Objavljeno:

- dana

MJESTO ZABAVE I KUPNJE

Lumini ove godine bilježi rast prometa i posjećenosti za petnaest posto, a posjetitelje idućih tjedana očekuje bogat prigodni program

Kao odgovor na želje i potrebe kupaca u posljednjih su pola godine u centru otvoreni Müller, Mobil Media, Sinsay, Pepco, Jeordie’s, Buzz, Kopitarna te prošireni i preuređeni dm. Ponudu hrane zaokružio je restoran Foodie.

Zahvaljujući nikada bogatijoj ponudi trgovački centar Lumini postao je omiljeno odredište kupaca u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

– Jako nas veseli što su posjetitelji iznimno zadovoljni našom aktualnom ponudom. Na vjernosti ćemo im zahvaliti brojnim prigodnim sadržajima u idućih mjesec dana – kazala je Jelena Kontrec iz marketinga centra Lumini.

U igraonicu Twister sveti Nikola stiže već u subotu, 2. prosinca, a ispred igraonice djeca će se s njim moći fotografirati u nedjelju te na samo Nikolinje – u srijedu, 6. prosinca.

U nedjelju će se u centru održati i natjecanje Varaždin Dance Open te predstava Tvornice lutaka pod pokroviteljstvom UNICEF-a „Profesor Baltazar – Put oko svijeta“.

Posebne pogodnosti 13. prosinca nudit će Obiteljska Lumini srijeda, a nekoliko dana kasnije, u subotu, otvora se Božićni sajam s mnoštvom prigodnih proizvoda. Djecu će razveseliti dolazak Djeda Mraza.

Dječji božićni program u Twisteru će se održati u subotu, 23. prosinca, a novogodišnje slavlje po mjeri najmlađih priprema se za nedjelju, 31. prosinca.

Na Facebook stranici centra Lumini u tijeku je veliki natječaj gdje su glavne nagrade darovni bonovi za nezaboravnu kupnju.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Život i društvo

FOTO Na koncertu Vigora pala prosidba: kupio je prsten prije godinu dana, a prava prilika ukazala se u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak je u Vidovcu bilo zabavno, ali i romantično. Na koncertu Vidovca dogodila se, naime, i prosidba.

Šef benda Sebastijan Novoselec zaprosio je usred nastupa svoju djevojku Manuelu Moharić.

– Naš Sebastijan je zaprosio svoju Manuelu. Razgovarali smo o tome kako i što i Sebastijan je samo rekao: Ja to želim napraviti pred našom publikom jer smo mi svi jedna velika Vigor obitelj… Tako je i bilo večeras u Vidovcu! Neizmjerno smo sretni što ste bili dio ove priče. A mi smo ovu pjesmu pjevali s knedlom u grlu od radosti i sreće. A vama Manuela i Sebastijan želimo puno ljubavi, puno sreće i još mnogo najljepših zajedničkih trenutaka – napisao je pjevač Vigora Mario Roth na svom Facebooku.

– Kupio sam prsten još prije godinu dana i čekao pravi trenutak. Možda bi bilo lakše to izvesti udvoje na nekom putovanju, ali nešto mi u tome nije bilo savršeno. Razmišljao sam i shvatio da je ovakva situacija idealna za nas dvoje, za našu priču. S jedne strane, Manuela i ja smo se igrom slučaja upoznali prije četiri godine na koncertu Vigora u Međimurju, a s druge strane mi u bendu nismo samo prijatelji nego i obitelj, koja se onda širi na našu publiku s kojom osjećamo nevjerojatnu povezanost i ljubav. Osjećao sam da Manuela treba dobiti prsten na istoj kulisi gdje smo se upoznali, a želio sam da ta moja cijela velika obitelj svjedoči našoj sreći – govori Sebastijan Novoselec, gitarist i šef benda Vigor.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske mažoretkinje briljirale u Zadru pa osvojile europsku broncu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski grad Zadar proteklog je vikenda ugostio oko tri tisuće mažoretkinja članica šezdeset mažoret timova iz deset zemalja na Europskom prvenstvu u mažoret plesu.

Organizator prvenstva bila je Europska Mažoret Asocijacija u suradnji s Hrvatskim Mažoret Savezom i uz potporu Ministarstva turizma, grada Zadra i Zadarske županije.

Otvorenju natjecanja ispred katedrale Svetoga Donata nazočilo je više tisuća sudionica natjecanja, domaćina i posjetitelja, a sama natjecanja održana su u sportskom centru Mocire i na Kalelargi, gdje je po završetku natjecateljskog dijela upriličena svečanost dodjele odličja. Sveukupno je nastupilo 210 različitih formacija (grupa) i neformacija (solo, duo i trio nastupa), dok je odluku o kvaliteti nastupa donosio stručni sud sastavljen od osam međunarodnih licenciranih sudaca.

Najbrojnije natjecateljice bile su rumunjske mažoretkinje – njih 500-tinjak, potom mažoretkinje iz Francuske, Češke Republike, Mađarske i Hrvatske, koje su uglavnom podijelile zlata, srebra i bronce u različitim kategorijama i uzrastima.

Sama su natjecanja predstavila dječje, kadetske, juniorske i seniorske uzraste mažoretkinja s pom-pon nastupima, štapom, maceom, potom  paradnim defileom i statičnim koreografijama uz izvođenje brojnih vrlo zahtjevnih elemenata.

Varaždinske su mažoretkinje prvi puta sudjelovale na ovako značajnom natjecanju te su, nakon osvojenih drugih mjesta i srebrnih medalja na državnom prvenstvu u kadetskom Solo i Duo nastupu, sada na Europskom prvenstvu u mažoret plesu opravdale očekivanja odličnim nastupima i plasmanom. Kadetski solo nastup Nike Habek u jakoj konkurenciji osvaja  7. mjesto, a kadetski duo Mije Crnčec i Petre Tržec osvaja treće mjesto i brončane medalje.

– Sam nastup naših triju mažoretkinja na Europskom prvenstvu ogroman je uspjeh i najveća nagrada za sav naš trud svih ovih mjeseci. Sedmo mjesto naše Nike u solo kategoriji kadetkinja među svim tim vrhunskim izvedbama ponajboljih mažoretkinja Europe, a potom europsko treće mjesto Mije i Petre u kadetskom duo nastupu govore više od svega. Presretna sam i želim zahvaliti roditeljima naših cura i trenerici Ivani Cmrečki, jer bez potpore svih njih ne bi bilo rezultata ni uspjeha – rekla je voditeljica i glavna trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje