Povežite se s nama

Život i društvo

Uoči Svih svetih odana počast poginulima u Lepoglavi, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Povodom blagdana Svih svetih, diljem Varaždinske županije odavala se počast preminulim građanima te poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu.

Lepoglava

Tako su izaslanstvo Grada Lepoglave, predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili vijence i upalili svijeće na Spomen groblju u Lepoglavi.

Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici.

U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i molitvu koju je predvodio vlč. Nenad Piskač, položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave.

Svijeće su tom prigodom upalili članovi izaslanstva Grada Lepoglave predvođeni gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga i gradskih mjesnih odbora.

Vijenci su istovremeno položeni i svijeće upaljene kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenici i Višnjici. Uz predstavnike Grada Lepoglave, to su učinili i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga.

Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima.

Gradonačelnik Škvarić ovom je prigodom poručio da su ovo dani kada se prisjećamo svih preminulih sugrađana, a posebice onih koji su žrtvujući svoje živote doprinijeli stvaranju Hrvatske i boljeg sutra za sve buduće generacije.

Varaždinske Toplice

U spomen na one koji više nisu s nama, izaslanstvo Grada Varaždinskih Toplica, u kojem su bili gradonačelnica Dragica Ratković, predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta i gradski vijećnici te predstavnici braniteljskih udruga, također je uoči blagdana Svih svetih, u nedjelju, položilo vijence i zapalilo svijeće na nekoliko spomen obilježja i groblja na topličkom području.

Rukljevina

Počast preminulima i poginulima odana je u Varaždinskim Toplicama, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu „Bijela golubica”, a potom i na topličkom groblju.

Svibovec

Vijenci su položeni i svijeće upaljene i kod spomenika poginulim braniteljima ispred Osnovne škole Svibovec te na grobljima u Svibovcu i Rukljevini.

– Ovo je još jedna prilika da se zajedno prisjetimo svih naših preminulih sugrađana, znanih i neznanih, koji su živjeli ovdje, utkali svoj život u ovaj grad i postali dio povijesti naših Varaždinskih Toplica. S posebnim pijetetom još jednom odajemo počast i svim našim braniteljima koji su se hrabro borili za naše bolje sutra i položili svoje živote na oltar domovine – izjavila je gradonačelnica Ratković.

Novi Marof

U subotu, 30. listopada, izaslanstvo Grada Novog Marofa, predvođeno gradonačelnikom Sinišom Jenkačem i predsjednikom Gradskog vijeća Mladenom Benjakon, položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomen križa u Novom Marofu.

Na taj su se način prisjetili preminulih sugrađana te poginulih hrvatskih branitelja koji su nesebično dali život za svoju domovinu.

Gradonačelnik Jenkač žitelje Novog Marofa poziva da pri obilasku posljednjih počivališta svojih bližnjih poštuju sve propisane epidemiološke mjere, nošenje maski i fizički razmak, kako bi štitili svoje i zdravlje drugih.

Život i društvo

Policija za vikend kontrolira imate li zimsku opremu te testira na prisutnost alkohola ili droge

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Obzirom na najavljeno pogoršanje vremenskih uvjeta, policija podsjeća na obvezu posjedovanja zimske opreme, te kako što sigurnije sudjelovati u prometu ukoliko su na cestama zimski uvjeti. Policijski službenici će također tijekom ovog vikenda pojačano nadzirati i posjedovanje zimske opreme na vozilima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Besplatno klizanje za lepoglavske školarce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zahvaljujući odličnom odazivu građana odlučeno je da klizalište u Lepoglavi ostane raditi sve do kraja mjeseca siječnja, što će zasigurno razveseliti one najmlađe.

Radno vrijeme klizališta je od 16 do 21 sat.

Posebno raduje i vijest kako školarci imaju mogućnost besplatnog klizanja.

– Početkom tjedna uputili smo dopis ravnateljima u kojem nudimo besplatno klizanje svim osnovnim školama na području grada Lepoglave u jutarnjim satima u sklopu nastave. Škole su s oduševljenjem prihvatile prijedlog i od sada školarci mogu pokazati svoje vještine klizanja u sklopu nastave. Veseli nas puno klizalište i pozivam sve ljubitelje klizanja da iskoriste svaku minutu i uživaju do kraja siječnja – izjavio je direktor TKIC-a Damjan Županić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje