Povežite se s nama

Zabava & Stil

Uoči večerašnjeg nastupa UB 40 u Varaždinu organizatori poručuju: njihov nastup ne može omesti nikakva kiša!

Objavljeno:

- dana

I subota je na Špancirfestu bogata događanjima.

Novi performeri i ulični svirači ispunili su varaždinske ulice, a večeras se u vilu Bedeković vraćaju koncerti s nastupom velikog  Zorana Predina i Lačnog Franza u 21 sati. U 22 sata na Starom gradu na glavnu PAN festivalsku pozornicu popest će se legendarni UB 40. Organizatori poručuju da njihov nastup neće omesti ni kiša, koja je najavljena za večeras i noćas.

Na Kapucinskom trgu David Moreno sa svojim akrobatsko-glazbenim show-om “Flota dos” trebao bi nastupiti u 21 sati, u slučaju povoljnih vremenskih uvjeta.

– S obzirom na vremensku prognozu, svi programi koji se zbog eventualne kiše neće moći održati prema rasporedu na ulice Varaždina će izići u svakom suhom trenutku tako da uzbuđenja neće nedostajati – poručuju iz Turističke zajednice Grada Varaždina.

U sklopu Špancirfesta danas će mladom Ivanu Svorniku svečano biti ureučene cipele. Ivan je sudjelovao u radionici “Moj dizajn, moja šuza” koji se održavao tijekom Festivala varaždinskih dvorišta te je dizajnirao cipelu koja je odabrana kao najbolja, a izradio ju je zagrebački postolar Renato Bočak.

Zabava & Stil

Izbor najljepše tikve, tikveni kolači, ulje, kruh i drugo na Festivalu tikvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na varaždinskome placu se u subotu, 30. listopada, od 9 do 12 sati održava 9. Festival tikvi.

Savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh i pogače od tikve samo su dio iz ponude koja će se nuditi na događaju.

Posjetitelji će moći uživo promatrati i kako se od tikve, ali i raznog drugog povrća, izrađuju dekoracije. Svoj doživljaj na placu moći će i ovjekovječiti u “tikvinom” kutku za fotografiranje. Naravno, sve će biti popraćeno poznatim zvucima tamburice jer za dobar zvuk zaduženi su glazbenici iz sastava “Špancir”, dok će vas kroz događaj voditi Kiki Petrović.

Povodom Festivala tikve Gradska tržnica tradicionalno organizira i školski natječaj za izbor najljepše tikve. Ove godine konkurencija je najjača do sada jer se pozivu na natjecanje odazvalo čak šest varaždinskih osnovnih škola, pa će stručni žiri imati težak zadatak izabrati najbolje. Za nagrade konkuriraju I.OŠ, II.OŠ, IV.OŠ, V. OŠ, VI. OŠ i Centar Tomislav Špoljar.

Festival tikve se na varaždinskome placu održava deveti put. Jedan je to od najposjećenijih događaja, što ne čudi jer teško je odoljeti slatkim zalogajima ženskih udruga, ukusnim tikvinim slasticama, a ponajviše zaraznoj pozitivnoj energiji kakva se može osjetiti samo subotom na placu.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Regionalni dijeli ulaznice za koncert Sergeja Ćetkovića u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poduže stanke s održavanjem koncerata u ovom velebnom prostoru, Arena Varaždin spremna je ugostiti prvi događaj većeg obujma – nastup velikana s dugogodišnjom karijerom, crnogorskog glazbenika i kantautora Sergeja Ćetkovića!

Za koncert, koji će se održati u subotu, 23. listopada, s početkom u 20 sati, potrebno je pripremiti COVID potvrde. Za sve koji istu nemaju, organizirano je brzo testiranje na mjestu događaja od 16 do 20 sati. Cijena testa iznosi 30 kuna.

Vrata dvorane za posjetitelje su otvorena od 18 sati. Regionalni tjednik dijeli tri puta po jednu ulaznicu za koncert.

Ono što morate napraviti lajkati našu Facebook stranicu i u komentaru označiti osobu kojoj bi poklonili odlazak na koncert.

Sretnike ćemo objaviti do četvrtka navečer.

Ulaznice će sretnici preuzimati u petak, 22. listopada od 9 do 16 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje