Radionice se u organizaciji udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) održavaju od 19. do 30. kolovoza u prostorijama TICM-a Čakovec

Udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub (MIK) i ove godine organiziraju već tradicionalni Ljetni informatički kamp. Učenici osnovnih i srednjih škola, bez obzira na predznanje, svladat će i ojačati vještine programiranja, algoritama, rješavanja problemskih zadataka, robotike, 3-D modeliranja i 3-D ispisa.

Sudjelovanje za učenike je potpuno besplatno, a podržavaju ga Međimurska županija i Grad Čakovec. Tečajevi će se održavati u prostorijama partnera kampa, Tehnološko-inovacijskog centra (TICM) Čakovec, na adresi Bana Josipa Jelačića 22B.

Radionice se provode u grupama od 15 učenika, a u slučaju da je broj prijava veći od broja mjesta na radionicama, prednost imaju prijave koje su napravljene ranije. U slučaju manjega broja prijavljenih učenika, moguće je da se trajanje radionice produži. Roditelji će nakon završetka prijava biti informirani putem e-maila o svim potrebnim detaljima.

Radionica „Moje prvo programiranje“ namijenjena je učenicima od drugog do četvrtog razreda osnovne škole. Oni će ovladati novim načinima razmišljanja koji će im pomoći u rješavanju velikog spektra problema iz svakodnevnog života. Provodi se u grafičkom programskom jeziku Scratch, a cilj je podizanje interesa kod najmlađih učenika, razvoj analitičko-logičkog razmišljanja i što „bezbolniji“ ulazak u svijet programiranja, objašnjavaju iz udruga.

Radionica robotike održat će se za učenike od trećeg do šestog razreda osnovne škole koji žele više naučiti o osnovama programiranja. Polaznici će sastavljati robotsko vozilo korištenjem mBot paketa, programirati ga u grafičkom programskom alatu mBlocks i isprobavati sposobnosti svog robota u savladavanju raznih prepreka i izazova na robotskoj stazi.

Treća radionica namijenjena je učenicima od sedmog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole, koji će se upoznati s 3-D modeliranjem i ispisom.

– Praćenjem najnovijih događanja iz svijeta tehnologije, identificirali smo 3-D ispis kao iznimno važno područje, koje s vremenom dobiva sve veći značaj i važnost u području STEM-a i „maker“ kulture. Pojavom cijenom pristupačnih, a kvalitetom i mogućnostima iznimno naprednih 3-D pisača, dobili smo priliku našim korisnicima pružiti kvalitetnu edukaciju vezanu uz cijeli proces proizvodnje, od osmišljavanja ideje do 3-D modeliranja – objašnjavaju iz udruga.

Raspored ljetnih informatičkih radionica

Ljetni informatički kamp na rasporedu je od 19. do 30. kolovoza, a tijekom 50 sati održat će se tri radionice u nekoliko grupa:
„Moje prvo programiranje“ – grupa za učenike od drugog do četvrtog razreda osnovne škole – 20., 21., 22. i 23. kolovoza od 9.30 do 11.30,
„Moje prvo programiranje“ – za učenike od drugog do četvrtog razreda osnovne škole – 27., 28., 29. i 30. 8. u terminu od 9.30 do 11.30,
„Robotika“ – grupa za učenike od trećeg do šestog razreda osnovne škole – 19. i 20. kolovoza u terminu od 19 do 21 sat,
„Robotika“ – grupa za učenike od trećeg do šestog razreda osnovne škole – 22. i 23. kolovoza u terminu od 19 do 21 sat,
„3-D modeliranje i ispis“ – grupa za učenike od sedmog razreda osnovne škole do četvrtog razreda srednje škole – 20., 21., 22. i 23. kolovoza u terminu 17 do 19 sati.

Komentari

Komentara