Povežite se s nama

Život i društvo

Upoznavanje s prijetnjama kompjutorskog krimala

Objavljeno:

- dana

Radionica

„Stani. Razmisli. Razmisli. Klikni.“, naziv je prve trosatne radionice iz područja sigurnog rada na računalu i internetske sigurnosti održana u Poduzetničkom inkubatoru u Hrastovskom, kojoj je nazočilo desetak  polaznika, predstavnika tvrtki s područja Grada Ludbrega.

Upoznavanje s prijetnjama računalnog kriminaliteta

 Razlog za edukacije takve vrste je pojava povećanog broja napada na računalne sustave tvrtki i državnih institucija na području Varaždinske i susjednih županija, čime je izazvana nemjerljiva materijalna šteta.

Kroz predavanje i praktičnu radionicu polaznici su se na zabavan i pristupačan način upoznali s prijetnjama računalnog kriminaliteta, opasnostima korištenja modernih tehnologija i načinima prevencije.

Ovakva se edukacije održava minimalno dva puta mjesečno, a postoji i mogućnost organiziranja In house predavanja u drugim poduzetničkim centrima ili tvrtkama.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Crveni križ Varaždin prikupio više doza krvi nego što su planirali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Varaždin je tijekom 2020. godine organiziralo ukupno 26 akcija dobrovoljnog davanja krvi u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb.

Plan za 2020. godinu bio je prikupiti 5000 doza krvi, no zahvaljujući organiziranim akcijama i individualnim dolascima davaoca krvi na Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, prikupljeno je 783 doze više. Tako da je sveukupno prikupljeno 5.783 doza krvi.

– Posebno nas veseli podatak da su od ukupnog broja davaoca u 2020. godini 350 osobe prvi puta dale krv. Tijekom 2020. godine, GDCK Varaždin uručilo je 170 zahvalnica višestrukim darivateljima krvi kao znak zahvalnosti za njihovu humanost, dok je njih desetero odlikovano Državnim odličjem „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“ koje će im uručiti predsjednik Republike Hrvatske kada se za to steknu epidemiološki uvjeti – objašnjavaju iz Crvenog križa Varaždin.

Nastavite čitati