Povežite se s nama

Moda i ljepota

Urasli nokat – čupati ili ne? (4)

Objavljeno:

- dana

Pedikura

Urasli nokat je stečena promjena koja nastaje najčešće na palčevima stopala. Razlozi za urastanje nokta u okolno meko tkivo prsta su razni, ali najčešća su dva: tijesna obuća i pogrešna njega. Kroz oštećenu kožu otvara se put za neometan prodor bakterija i gljivica. Ambijent poput stopala, koje je veći dio dana u tijesnoj obući, a nerijetko i u sintetičkim čarapama i uvijek prirodno vlažan od znoja, idealan je za razvoj infekcije.

Urasli rub nokta u mekom tkivu predstavlja strano tijelo, a njegovo stalno zasijecanje u tkivo udruženo s infekcijom izaziva otok, bol i pojavu gnojne sekrecije i granulacija. U našem salonu urastao nokat se vrlo uspješno rješava posebnom špangom koja djeluje na odizanje i povlačenje ploče nokta. To je jedini način da se ogroman pritisak ploče nokta otkloni i vrati u svoj početni oblik, jer španga ima efekt vraćanja nokta u pravilan položaj povlačeći rubove ploče od povrijeđenog područja. To znači trenutno nestajanje bolova i omogućuje antiupalni, antifungalni i antibakterijski efekt.

Kad su u pitanju ruke, njega prirodnih noktiju sastoji se od oblikovanja noktiju kao po vašoj želji, njegom kožice oko noktiju, pilingom, masažom i poliranjem površine nokta. Pilingom će se ukloniti površinski sloj, a kreme i hranjive maske će se bolje apsorbirati. Masaža, osim što stimulira cirkulaciju limfe i krvotoka u svrhu poboljšanja teksture noktiju i kože ruku, djeluje relaksirajuće na cijelo tijelo. Kao i kod stopala i u dlanovima, određena područja odgovaraju određenim organima i tjelesnim sustavima.
 
Živimo u modernom svijetu, na moderan način, malo se krećemo, puno radimo, uglavnom sjedimo i pod stresom se nepravilno držimo. Rezultat takvog ritma su bolovi u kralježnici koji uvelike smanjuju kvalitetu života jer ograničavaju aktivnosti kojima se možemo baviti, a dolazi i do poremećaja sna, pa pate obiteljski odnosi i posao. Kralježnica nam omogućuje da pokrećemo udove, kontrolira kretnje tijela i naš je zaštitnik. Podržava sve unutarnje organe, a predstavlja i glavni most za živčani sustav i glavne krvne žile. Svaki dislocirani kralježak uzrokuje bolest određenih organa koja se manifestira kroz razne daljnje zdravstvene probleme.
 
Svakom čovjeku potrebno je opuštanje i kratak bijeg od užurbane svakodnevice, zato si priušite masažu jer je od davnine poznata i priznata metoda prevencije, liječenja i otklanjanja raznih tegoba. Njome djelujemo na tijelo, emocije, um i duh. Duboka relaksacija masažom omogućava tijelu da se oslobodi stresa i toksina, da poboljša cirkulaciju, dotok kisika i hrane u organe, oživi gipkost kože i tijela čime u cjelini intenzivno pospješuje otpornost i pravilno funkcioniranje našeg organizma.

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje