Povežite se s nama

Život i društvo

Uređenje okoliša dvorca Batthyany po uzoru na barokni park

Objavljeno:

- dana

GRAD LUDBREG

Grad Ludbreg započeo je projekt uređenja zelenih površina okoliša dvorca Batthyany.

Projekt se izvodi prema povijesnim zapisima do kojih se došlo suradnjom s ludbreškim povjesničarima umjetnosti. Park prema kojem se izvode radovi postojao je u Ludbregu između Gundulićeve ulice i Ulice Petra Zrinskog, dok je park ispred samog dvorca Batthyany bio omeđen ogradom jer se radilo o privatnom posjedu. Cilj projekta je oživjeti prostor i idejno ga osmisliti kako bi bio namijenjen korisnicima – od dječjeg uzrasta nadalje.

– S obzirom na adaptaciju zgrade stare škole,  logičan slijed je i uređenje krajobraza kako bismo imali park koji dolikuje prostoru u samom centru grada. Ovo je prva faza u sklopu koje ćemo urediti park po uzoru na barokni park koji je u Ludbregu već postojao, a odlučili smo se za ovu varijantu, jer je taj park svojim izgledom bio znatno zanimljiviji od parka samog dvorca. Također, budući da park dvorca nije bio otvoren za širu javnost, ovakva verzija čini se pristupačnijom – objasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić. Radove na uređenju provode Lukom i tvrtka Jagić iz Poljanca. Vrijednost investicije je oko 150 tisuća kuna. Perivoj oko dvorca danas je pretvoren u livadu, nekadašnje staze posve su nestale, a ovim uređenjem centar grada dobit će ornamentalni park kakav grad bogate povijesne i kulturne baštine i zaslužuje.

U planu je i uređenje vanjskog fitness igrališta ispod zgrade stare škole, a na proljeće kreće i uređenje trim staza na Otoku mladosti.

Izvor:
Foto: Grad Ludbreg

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!