Povežite se s nama

Život i društvo

Uređenost Varaždina potvrđena i brojnim priznanjima te nagradama

Objavljeno:

- dana

O zelenilu Varaždina, ali i drugih sredina, Parkovi se brinu već 60 godina

Nakon niza domaćih priznanja, Varaždin lani dobio Srebrni cvijet Europe.

Usprkos tome što se na njemu često odražavalo sve dobro, ali i ono drugo iz njegovog neposrednog okruženja, poduzeće Parkovi uspijeva se već šezdeset godina marljivo i znalački brinuti o zelenilu i grobljima Varaždina, nesumnjivo jednoj od glavnih osobitosti grada, što je potvrđeno i brojnim priznanjima i pohvalama koje su se mogle čuti i prilikom obilježavanja vrijedne obljetnice.

Doprinos Parkova

Parkovi, koji gotovo dva desetljeća posluju kao poduzeće u većinskom vlasništvu Grada Varaždina, najveći su iskorak napravili unatrag zadnjih desetak godina. Bilo je to vrijeme direktora Miljenka Ptičeka, odnosno bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji je imao osobito razumijevanje za njegove potrebe. 
 
– U zadnjih deset godina napravljen je veliki iskorak i u modernizaciji i osposobljavanju ljudi, što se odrazilo i na izgled varaždinskog javnog zelenila. Varaždin je, dobrim dijelom upravo zahvaljujući radu Parkova, od Hrvatske turističke zajednice dobio sedam nagrada za redom kao najuređeniji grad na kontinentalnom dijelu Hrvatske, nakon čega smo ispali iz konkurencije te dobili dvije počasne nagrade. Vrhunac se dogodio lani kada je Varaždin u konkurenciji 5400 gradova dobio i veliko europsko priznanje – Srebrni cvijet Europe, za uređenost grada i njegovih zelenih površina te cjelovitu skrb o okolišu.
 
U tom velikom priznanju, kakvo je dobilo još deset gradova, vidljiv je i doprinos djelatnika Parkova – naglasio je direktor Parkova Slavko Vegar uoči svečanosti u varaždinskom HNK kojom je proslavljena 60. obljetnica osnivanja tvrtke.
 
Podsjetivši pred okupljenim uzvanicima da su Parkovi d.d. počeli kao mala ustanova, čija je zadaća bila upravljati grobljem i parkovima, Vegar je naglasio da su ovih 60 godina izrasli u jednu od vodećih tvrtki u hortikulturnoj djelatnosti u regiji, ponajprije zahvaljujući stručnosti i motiviranosti djelatnika te ulaganju u opremu i nove tehnologije.

Entuzijazam radnika

– Uvijek smo težili biti odgovoran i pouzdan partner našim vlasnicima, klijentima i korisnicima naših usluga. Bili smo spremni odgovoriti i najsloženijim zahtjevima, koristeći se pritom najnovijim saznanjima i bogatim iskustvom svojih stručnih i vrijednih djelatnika. Kao čelni čovjek uvjeren sam da uposlenici postižu najbolje rezultate kada osjećaju entuzijazam. Zato ćemo budući razvoj naše tvrtke, čija je djelatnost radno intenzivna, temeljiti na znanju, sposobnosti i kvaliteti rada djelatnika jer je vrijednost čovjekova potencijala najveći kapital svake tvrtke – upozorio je direktor Parkova tijekom svečanosti kojoj je, uz lokalne dužnosnike te čelnike više komunalnih tvrtki iz cijele Hrvatske, bio nazočan i ministar prostornog uređenja Kantona Sarajevo Abid Jusić.

Grobna kuća uz pomoć fondova EU!?

Okupljenima se obratila i Lidija Pliberšek, predsjednica Međunarodnog udruženja znamenitih groblja Europe (ASCE), čiji su Parkovi d.d. član. Naglasila je da Varaždinsko groblje ide uz bok znamenitih groblja u Europi, kao što su pariška.  – Jedna od većih projekata koje bismo htjeli ostvariti svakako je nova grobna kuća. To je financijski vrlo zahtjevno, zbog čega je prije dvije godine projekt izostavljen iz proračuna. No razgovarao sam s gradonačelnikom Habušem da bi bilo dobro ostvariti taj projekt, pa smo s projektanticom dogovorili da površinu s 2400 kvadrata smanjimo za tisuću kvadrata podzemnih prostora. Takav projekt, koji bismo iduće godine kandidirali i za fondove EU, mogao bi se ostvariti za 11 do 12 milijuna kuna – najavio je Vegar.

Povijest u slici 

Šest desetljeća svojeg postojanja Parkova d.d. prikazali su fotomonografijom koja je predstavljena na svečanosti u HNK. Fotomonografija Parkova je ne samo slikovni prikaz razvoja Parkova d.d., već i zahvala svim prošlim i sadašnjim djelatnicima, građanima Varaždina, poslovnim partnerima i prijateljima. Fotomonografiju Parkova predstavio je njezin urednik Zlatko Mehun.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U akciji u Maruševcu prikupljena 31 doza krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. prosinca, uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale koji su se htjeli pridružiti akciji.

Akciji je pristupilo 36 darivatelja i prikupljena je 31 doza dragocjene tekućine.

– Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja. Čestitke našem novom darivatelju. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! – rekli su iz GDCK-a Ivanec, zahvalivši svima koji daruju krv.

Iduća akcija održat će se 14. prosinca od 8:30 do 13 sati za muškarce šireg ivanečkog područja, kao i sve ostale darivatelje koji se žele priključiti akciji darivanja krvi, najavili su iz Crvenoga križa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje