Povežite se s nama

Život i društvo

Uređuje se više potoka na području grada Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim vodama na području Grada Novog Marofa u tijeku su radovi na uređenju vodotoka.

Gradonačelnik, HDZ-ov Siniša Jenkač, ističe da je u tijeku uređenje dva potoka u centru grada, prostora koji dugi niz godina nije uređivan.

– Drago mi je da je da Hrvatske vode ulažu u uređenje u samom centru grada, iza crkve u Novom Marofu i budućeg groblja i iza vatrogasnog centra. To su dva potoka, za koja se ja ne sjećam da 50-ak godina nisu bili čišćene i uređeni. Najviše o tome govori činjenica da su vrbe već narasle do dva metra u promjeru – izjavio je gradonačelnik Jenkač te dodao da se radi o investiciji vrijednosti 300.000 kuna plus PDV.

Trenutno se sanira i potok uz nerazvrstanu cestu u Filipićima, a slijedi i sanacija potoka u Sudovcu.

Gradonačelnik zahvaljuje Hrvatskim vodama na redovnim ulaganjima te najavljuje nove investicije.

– Pri kraju je projektna dokumentacija za potok u Makojišću Gornjem, isprojektiran je potok bujičar u Strmcu, radi se studija utjecaja na okoliš retencije potoka Koroščak. Govorimo o utjecaju bednjanskog sliva na kompletni okoliš. Time će se riješiti problematika u narednim godinama, i nadiranje vode potoka Koroščak prema Novom Marofu, a i kako smanjiti pritisak Koroščaka na Bednju kada su to velike vode, i naravno nizvodno na Toplice i Ludbreg – kazao je Jenkač te naveo i da se projektira kompletna sanacija Bednje uz buduću obilaznicu grada Novog Marofa, od budućeg kružnog toka u Presečnom do Možđenca.

Život i društvo

Lepoglava: kreće isplata prigodnog božićnog novčanog dara umirovljenicima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava će i ove godine umirovljenicima lošijeg imovinskog statusa, uoči nadolazećih
božićnih blagdana, isplatiti prigodan novčani dar.

Temeljem odluke gradonačelnika Marijana Škvarića svim umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Lepoglave, čija mirovina je manja ili jednaka iznosu od 1800 kuna, bit će isplaćena božićnica u iznosu od 200 kuna.

– U okviru programa brige za građane starije životne dobi i ove ćemo godine umirovljenicima
slabijeg imovinskog statusa isplatiti prigodan gradski novčani dar odnosno božićnicu. Želja nam je građanima u potrebi nadolazeće blagdane, unatoč svim nedaćama, učiniti nešto ljepšima. Ovo je samo jedna od mjera, poput uskrsnica koje smo već ranije ove godine isplatili umirovljenicima lošijeg imovinskog statusa, koje provodimo s ciljem pomoći našim građanima u potrebi. Svima njima pomažemo tijekom cijele godine, a ovo je prigoda da im uljepšamo božićne blagdane – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Isplata božićnica počet će 1. prosinca 2021. i trajati do 23. prosinca 2021. godine.

Umirovljenici koji zadovoljavaju kriterij za isplatu gradske božićnice trebaju u navedenom periodu doći u Jedinstveni upravni odjel Grada Lepoglave (Antuna Mihanovića 12) i podići božićnicu. To mogu učiniti svakog radnog dana unutar radnog vremena Jedinstvenog upravnog odjela. Pri tom su dužni predočiti osobnu iskaznicu i zadnji odrezak mirovine.

S obzirom na trenutne epidemiološke mjere, za ulazak u prostorije gradske uprave potrebna je valjana COVID potvrda.

Božićnicu u ime umirovljenika može podići i neka druga osoba koja je, uz posjedovanje COVID
potvrde, također dužna predočiti osobnu iskaznicu umirovljenika kojem se isplaćuje božićnica te odrezak njegove zadnje mirovine.

Nastavite čitati

Život i društvo

Jednoglasno prihvaćen proračun Općine Cestica za 2022. godinu u iznosu od 38.698.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 4. sjednici Općinskog vijeća Općine Cestica održanoj u petak, 26. studenoga, općinski vijećnici jednoglasno su prihvatili prijedlog Proračuna Općine Cestica za 2022. godinu kao i projekcije za 2023. i 2024. godinu.

Proračun iznosi 38.698.000 kuna.

Najviše sredstava je osigurano za investicije, komunalnu infrastrukturu, kao i za modernizaciju nerazvrstanih cesta, aglomeraciju, dogradnju i nadogradnju dječjeg vrtića i obrazovanje. Kroz Proračun se vidi da Općina vodi računa o mladim obiteljima pa je tako sufinanciranje smještaja djece u vrtićima, produženi boravak djece u školi, stipendije i ulaganje u obrazovanje osigurano u iznosu od 2.500.000 kuna.

Općina vodi računa o udrugama, one su važan čimbenik u zajednici, ali i za socijalno potrebite, osigurana je isplata božićnica za umirovljenike koji primaju mirovine niže od 2500 kuna, a najavljena je i tradicionalna podjelu poklona povodom sv. Nikole za djecu, kao i prethodnih godina.

Proračun za 2022. godinu je gospodarski, razvojan i socijalno osjetljiv.

Načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svim vijećnicima na prihvaćanju Proračuna te naglasio: “Iako je ova godina za općinske financije bila izazovna, mi nismo stali s naporom i radovima, smatram da je za 2022. godinu vijećnicima predstavljen realan Proračun i želim da se svi još više uključe u razvoj zajednice. Finalizirali smo mnoge projekte, planirane investicije, te optimistično nastavljamo aktivnosti.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje