Povežite se s nama

Život i društvo

Uručena priznanja GDCK-a Varaždin: Andrija Foder i Željko Pintarić darovali krv 125 puta

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenoga križa Varaždin i ove je godine obilježilo Dan dobrovoljnih darivatelja krvi HCK-a, 25. listopada, svečanom podjelom priznanja višestrukim darivateljima krvi.

Podjela se organizira kako bi se višestrukim darivateljima zahvalilo na dugogodišnjem darivanju krvi i promicanju ovog plemenitog čina u Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Na ovogodišnjoj svečanoj podjeli GDCK-a Varaždin, koja se održala 25. listopada u restoranu Nobel, ukupno 60 darivatelja krvi primilo je priznanja.

Zahvalu za izvanredan uspjeh za 75 darivanja krvi dobili su Marijan Vajdić, Marija Cmrečak i Zdravka Žitnjak, za 100 darivanja Zvonimir Marić, Bojan Mavriček, Branko Mikulić, Ivan Lončar, Zdravko Milovec, Zoran Nežmahen, Stanko Švogor i Ivan Žnidarić, dok su za 125 darivanja priznanja primili Andrija Foder i Željko Pintarić.

Završnu zahvalnicu za darivatelje, koji iz objektivnih razloga više ne mogu darivati krv, dobili su Gabrijel Vugrinec za 140 darivanja i Vladimir Straga za 122 darivanja.

Ravnateljica GDCK-a Varaždin Sandra Mintas čestitala je svim darivateljima njihov dan te im zahvalila na plemenitosti i nesebičnosti, kao i na svakoj dozi darivane krvi.

Darivatelje su također pozdravile i voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin Gordana Jaklin i predsjednica Skupštine GDCK-a Varaždin Branka Rodek.

Darivateljima je čestitao i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj koji im je uručio priznanja HCK-a.

Život i društvo

U Novom Marofu novo ulaganje u modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I u 2022. godini na području Grada Novog Marofa nastavit će se modernizacija nerazvrstanih cesta.

Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da je cestovna infrastruktura jedan od osnovnih preduvjeta podizanja kvalitete života na području ove površinom velike jedinice lokalne samouprave.

– Za nastavak asfaltiranja nerazvrstanih cesta potpisali smo ugovor o izvođenju radova. Imali smo pet ponuđača i izabrali smo najjeftinijeg te tako uštedjeli 1,3 milijuna kuna plus PDV u odnosnu na najskuplju ponudu. I to je jedan od značajki ulaganja gradske uprave – kvalitetni projekti s najprihvatljivijim iznosima. Asfaltirat će se 11 dionica, oko 3,5 kilometara cesta, a uz to i popravci na nekih 20-ak raznih točaka. Svi bi radovi trebali biti gotovi do svibnja. Pripremamo i novi natječaj s oko 3 milijuna kuna za asfaltiranja u 2022. godini – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Izvođač radova na modernizaciji nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa je tvrtka Swietelsky d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost radova s PDV-om iznosi 2.720.335,63 kune. Radovi će se izvoditi u naseljima Gornje Makojišće, Krč, Mađarevo, Možđenec, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Podrute, Presečno, Remetinec, Strmec Remetinečki i Završje Podbelsko.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinskim Toplicama obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice i Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 u Varaždinskim je Toplicama u subotu, 15. siječnja 2022. godine obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Jedan od najvažnijih dana u bližoj hrvatskoj povijesti obilježen je paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu “Bijela golubica” i projekcijom filma „Ivan Sokač – život za Hrvatsku”.

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je važnost sjećanja na sve koji su za hrvatsku slobodu i neovisnost dali ono najvrednije što su imali, svoj život.

– Na jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti odajemo počast svim našim braniteljima koji su prije 30 godina krenuli u obranu naše domovine i podnijeli najveću žrtvu u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske. Mnogi od njih na tom su putu na oltar domovine položili i ono najvrednije što su imali, svoje živote. Sjećanja na njih nikad neće izblijediti, a dužnost svih nas je stvarati bolju i ljepšu Hrvatsku u kojoj će naši građani, pogotovo naši mladi imati svjetlu budućnost – poručila je Ratković.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranka Varaždinske Toplice Slavko Čečura istaknuo je kako je Hrvatska prije 30 godina postigla sve ono što jedna država može postići – postala je neovisna država punog suvereniteta.

Džoni Šinjori, tajnik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 pojasnio je kako se film „Ivan Sokač – život za Hrvatsku” prikazuje u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije, a u suradnji s Gradom, u Varaždinskim se Toplicama prikazao upravo na 30. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Ovaj dokumentarno – ratni film prikazuje početak Domovinskog rata i naoružanje Hrvatske vojske.

– Ovim projekcijama želimo potaknuti i mlade kako bi posvetili više pažnje svemu onome što se događalo u hrvatskoj povijesti i kako bi sjećanja na naše branitelje uvijek ostala živa – naglasio je Šinjori.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje