Povežite se s nama

Međimurje

Ako ste učenik ili roditelj učenika Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec, provjerite raspored!

čakovec

Objavljeno:

- dana

Od ponedjeljka, 3. rujna, počinje nastava u osnovnim školama na području Republike Hrvatske, pa tako i u Umjetničkoj školi “Miroslav Magdalenić” u Čakovcu.

Povodom početka nastavne godine, škola je izdala obavijest o dogovorima za raspored sati za pojedine odjele. Što se tiče matične škole, dogovori će se odvijati u ponedjeljak od 14 – 17 sati, kad se učenici trebaju javiti dosadašnjim predmetnim učiteljima. Za učenike prvih razreda, raspored po učiteljima bit će izvješen na oglasnoj ploči škole.

Što se tiče Osnovne baletne škole (Učiteljski fakultet), stari učenici trebaju se javiti u utorak, 4. rujna u 18 sati, dok novi učenici na dogovor dolaze dan kasnije u isto vrijeme. Baletna radionica (I, II) i predškolski balet (Učiteljski fakultet) počinju u ponedjeljak, 10. rujna u 17 sati. Istoga dana od 18:30 primat će se prijave, te će se održati roditeljski sastanak za polaznike Glazbene radionice i Predškolske glazbene igraonice (Vladimira Nazora 14).

Tečaj sintesajzera, također na adresi V. Nazora 14, počinje u subotu, 8. rujna. Stari učenici trebaju doći u 8 sati, a novi sat vremena kasnije.

Područni odjel Mursko Središće

Dogovor za polaznike Osnovne glazbene škole održat će se 3. rujna u 12 sati u prostorima OŠ Mursko Središće. Glazbena radionica i Predškolska glazbena igraonica prvi put će se održati tjedan dana kasnije u 18 sati (prijave i roditeljski sastanak).

čakovec

Područni odjel Prelog

Za PO Prelog vrijede isti termini kao i za PO Mursko Središće. Satovi se održavaju u prostorima Osnovne škole Prelog.

Područni odjel Donji Kraljevec

Nastava Osnovne glazbene škole (Dom kulture D. Kraljevec) počinje u ponedjeljak, 3. rujna u 18 sati. Prijave i roditeljski sastanak za Glazbenu radionicu i Predškolsku glazbenu igraonicu održat će se u utorak, 11. rujna u 18 sati.

Pratite obavijesti na stranicama Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec! Za više informacija, možete se obratiti na telefon 040/390-801, ili na e-mail adresu [email protected]

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati