Povežite se s nama

U fokusu

USKOK odbacio Avarove optužbe, slijedi javna isprika dogradonačelnika?

Objavljeno:

- dana

Obrat u slučaju Termoplin

Nakon što je ovih dana Ured za sprječavanje korupcije i organiziranoga kriminala (USKOK) donio je rješenje o odbačaju kaznene prijave koju je u tzv. “slučaju” Termoplin još lani podnio vijećnik, a sada zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar, iz ove tvrtke oglasili su se priopćenjem u kojem se između ostalog navodi da će zatražiti javnu ispriku zbog neistinitih optužbi.    

Priopćenje tvrtke Termoplin d.d. donosimo u cijelosti:

Ovom odlukom konačno se stalo na kraj nizu neutemeljenih i neargumentiranih optužbi i uvreda koje su dolazile od tada nezavisnog vijećnika, a danas dogradonačelnika Grada Varaždina, gosp. Zlatana Avara, kako na osobnoj tako i na profesionalnoj razini naspram Termoplina i njegovog rukovodstva na čelu s direktorom Ivanom Topolnjak.

Pored Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA-e) i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), ovih dana u predmetu tzv. “oštećivanja gradskog proračuna” koji već više od dvije godine puni novinske stupce i na kojem su se dobivali jeftini politički poeni, očitovalo se i Državno odvjetništvo. Sve tri institucije potvrdile su zakonito postupanje  Termoplina pri čemu su se poštivala osnovna tržišna načela, promijenjiva cijena i sklopljeni ugovor.

lako je pravda spora, ali dostižna, imidž Termoplina d.d. Varaždin nepovratno je narušen. Termoplin d.d. Varaždin nakon ove obavijesti široj javnosti i svim kupcima neće koristiti daljnja medijska istupanja jer je za njega ovaj predmet okončan. U nekoliko navrata do sada ukazali smo na nužnost poštivanja zakona i kvalitetnog dijaloga, a posebice kada se radi o suradnji dioničara, stoga još jednom, javnim putem pozivamo Grad Varaždin da bude konstruktivan dioničar sa svim pravima i obvezama koje mu pripadaju, a sve u cilju daljnjeg razvoja i prilagodbe Termoplina d.d. Varaždin otvorenom tržištu.

Tržište plina više nije isto kao prije desetak godina, konkurencija je tu, cjenovnih pritisaka ima sve više, moramo reagirati “odmah”, a ne za “pola sata”. Od dioničara Termoplina se traži da odluče da li žele percipirati u dioničarstvu ili žele nastaviti sa politikantstvom.

Smatramo kako je primarni interes cjelokupne javnosti stvaranje pozitivnije klime javnog dijaloga i suradnje čemu bi u značajnoj mjeri doprinijelo sazivanje konferencije za novinare, po uzoru na dosadašnje istupe od strane gosp. Zlatana Avara i javna isprika zbog neistinitih optužbi te narušavanja poslovnog i osobnog imidža poslovnom sustavu Termoplin d.d. Varaždin.

Ivan Topolnjak, direktor
Termoplin d.d.

Izvor:
Foto: Ilustracija

U fokusu

Novo popuštanje mjera od 15. ožujka? Ministar Božinović kaže da teško

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je danas da se nakon 15. ožujka teško može očekivati daljnje popuštanje mjera s obzirom na porast broja osoba zaraženih koronavirusom.

– Krajem tjedna trebamo odlučiti o produžetku mjera jer ove istječu 15. ožujka. Još uvijek je prerano konkretnije govoriti, ali s obzirom na porast brojeva teško da se od 15. mogu očekivati daljnja popuštanja. Trebalo bi nam biti u fokusu da zadržimo ove mjere kako se ne bi vraćali unatrag – rekao je Božinović, a objavila Vlada na svojoj internetskoj stranici.

Najavio je da će se nastaviti pratiti situacija sa širenjem koronavirusa u Hrvatskoj i izvan nje, te na temelju toga donositi mjere.

U Hrvatskoj je u odnosu na razdoblje prije tjedan dana 16 % više zaraženih, upozorio je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Nastavite čitati

U fokusu

Zdenko Đuras najavio kandidaturu za ivanečkog gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Grada Ivanca jednoglasno podržao kandidaturu Zdenka Đurasa za novog ivanečkog gradonačelnika, u subotu je u Ivancu ispred OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog održano i službeno predstavljanje njegove kandidature.

– Osluškujući moje sugrađane, zaključio sam da je krajnje vrijeme za promjene i da je potrebno Ivanec pokrenuti s konkretnim programima u suradnji sa županijom i državom – rekao je Đuras, dodajući da je za najavu kandidature s ciljem odabrao prostor ispred Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u ulici Akademika Ladislava Šabana.

– Riječ je o povijesnim osobama koje su ulagale u gospodarski napredak Ivanca, a nisu ni zanemarivali kulturu i tradiciju ivanečkog kraja. Moja želja je da naš grad krene putem jačanja gospodarstva uz održavanje duha tradicije i kulturnog bogatstva koje grad pruža, što nažalost još uvijek nije dovoljno prepoznato i iskorišteno u cijelosti. Također smatram da se budućnost grada temelji na našim najmlađim građanima i iz tog razloga zalagat ću se za da se riješi dugogodišnji problem škole u Ivancu te da se osigura produženi boravak učenicima u svim školama na području grada Ivanca – najavio je Đuras, a kao važno istaknuo je i dogradnju vrtića.

Što se tiče poduzetništva, ističe da je samo zdravo i snažno gospodarstvo na području grada Ivanca osnovni preduvjet za ostanak mladih i za razvoj cijelog gradskog područja. Najavio je i konkretne aktivnosti.

– Poslovnu zonu Ivanec potrebno je upotpuniti s nekoliko novih gospodarstvenika što bi osiguralo zaposlenje stanovnika grada Ivanca i okolice, dok ću u razgovoru s poduzetnicima te suradnjom sa središnjom vlašću, iznaći način kako pomoći prebroditi njihove nedaće uzrokovane korona krizom – jasan je bio Đuras.

Najavio je i oživljavanje poljoprivrede, provođenje aktivne demografske politike putem poticane stanogradnje.

Zaključio je da se uz brigu za mlade te mlade obitelji neće zaboraviti ni na predstavnike treće životne dobi. Najavio je brigu i suradnju sa svim udrugama, posebice vatrogascima, posvećivanje velike pažnje kulturi, sportu i rekreaciji.

– Krenut ćemo snažno u daljnji razvoj gospodarstva, još jače privlačiti sredstva iz EU te nacionalnih fondova. Iskoristit ćemo svaku, pa i najmanju mogućnost da u naš Ivanec dovedemo što više projekata i investicija – završio je Đuras.

Inače, Đuras je diplomirani ekonomist i poduzetnik koji je nakon rukovodećih funkcija u velikim tvrtkama krenuo u privatne vode, gdje uspješno vodi vlastitu tvrtku.

U zajednici je prije svega poznat kao aktivan član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Margečan s vatrogasnim zvanjem „vatrogasni časnik“ na funkciji tajnika DVD-a.

Nastavite čitati