Povežite se s nama

Kultura

Uskoro audicija: Varaždinski vokalni ansambl traži nove muške glasove

FOTO: Facebook/Varaždinski vokalni ansambl

Objavljeno:

- dana

Varaždinski vokalni ansambl organizira audiciju za muške glasove tenor/bas.

Naime, unatrag godinu dana od nastajanja, VVA se imao priliku predstaviti publici na području Varaždina i sjeverozapadne Hrvatske u čak tri navrata, u sklopu Ljeta u Varaždinu, manifestacije Baroknih večeri i Božićnim koncertom, izvodeći acapella pjesme u pop, jazz i foklornom stilu te obradama klasične glazbe. 

Zbog vizije daljnjeg razvoja Ansambla, potrebni su nam dodatni muški glasovi (tenori i basi), navode iz VVA.

Probe za nastup se odvijaju na tjednoj razini u HNK-u u Varaždinu.

– Varaždinski vokalni ansambl traži muške pjevače. VVA izvodi acapella pjesme u pop, jazz i folklornom stilu. Ako ste zainteresirani pridružiti nam se, možete se javiti mailom na [email protected] i poslati nam dva kratka videa do 2. travnja 2023. Prvi video: kratko nam se predstavite da vas upoznamo! Drugi video: otpjevajte nam jednu pjesmu koja najbolje pokazuje vaše pjevačke sposobnosti (cca 1 min). Javite nam se ako ste BAS raspona C – E1, ako ste TENOR raspona c – A1, ako imate sjajnu intonaciju i možete pjevati različite stilove te se uklopiti u ansambl, s i bez vibrata, ako možete brzo i točno učiti i pamtiti napamet te ako želite biti dio našeg kreativnog tima. Video snimke: video može biti snimljen vašim mobitelom, važno je samo da vas jasno čujemo. Snimka bi trebala biti acapella (bez ikakve instrumentalne pratnje); želimo čuti vaš prirodan glas. Veselimo se čuti vaše glasove! – poručuju iz Varaždinskog vokalnog ansambla. 

Instagram profil Ansambla dostupan je ovdje.

Kultura

U Varaždinu uskoro počinje 14. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 31. svibnja u jutarnjim satima u Varaždinu s projekcijama počinje 14. VAFI & RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih!

Nakon Rijeke, gdje je festival održan od 25. do 27. svibnja u suorganizaciji Art-kina, sve ljubitelje animiranih filmova očekuje vikend pregršt animiranih filmova u varaždinskom kinu Gaj.  

Osim na besplatnim projekcija, sva zainteresirana djeca i mladi mogu sudjelovati na dvije radionice animiranog filma koje će biti održane za vrijeme trajanja varaždinskog dijela festivala, a za polaznike su također besplatne. Riječ je o radionici stop animacije keramičkih radova i o radionici osnova animacije crtanjem na rižinom papiru koju vodi animatorica iz Japana Maya Yonesho.

Svi zainteresirana djeca i mladi od 8 do 15 godina mogu se prijaviti za sudjelovanje na jednoj od navedenih radionica na e-mail adresu: [email protected] a najkasnije do 30. svibnja do 12 sati.

Radionicu stop animacije keramičkih radova vodit će voditelji Filmsko-kreativnog studija VANIMA u partnerstvu s udrugom Kerameikon i njenim voditeljicama. Radionica će biti održana od srijede do petka u popodnevnim terminima od 17:30 do 19 sati u prostorima Galerije K1.

Radionicu osnova animacije vodit će gošća iz Japana, animatorica Maya Yonesho. Radionica će biti održana od utorka do četvrtka u popodnevnim terminima od 15 do 19 sati u prostorijama Filmsko-kreativnog studija VANIMA u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4.

Nastavite čitati

Kultura

U srijedu u palači Herzer predavanje posvećeno židovskoj obitelji Schönwald u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu „Srijede u Muzeju“ 31. svibnja u palači Herzer GMV-a održava se predavanje posvećeno židovskoj obitelji Schönwald u Varaždinu.  

– Dobro jutro, dobar dan / kuda ideš moj dragan? / Idem Šenvaldu u dućan / tamo je dobar kilogram. / Mere vaga je baš prava / svakom čovjeku odgovara. / Idi, idi dragi moj da / budeš i ti kupac moj – ovaj propagandni štiklec ostao je u sjećanju potomaka obitelji Schönwald, koja se početkom 19. stoljeća doselila u Varaždin, gdje su se mnogi od njih bavili trgovinom.

Obitelj Josipa Schönwalda imala je nekoliko trgovina mješovitom robom. U Varaždinu je od 1891. do 1939. godine, prema podacima Matice rođenih, vjenčanih i umrlih Izraelitične bogoštovne općine, bilo 18 osoba prezimena Schönwald.

Tijekom Drugoga svjetskog rata članovi obitelji Schönwald deportirani su u logore.

Iz te obitelji jedina koja je preživjela holokaust i nacistički logor, gospođa Biserka Haberfeld rođ. Militz, danas boravi u Izraelu, a svoje iskustvo podijelit će s posjetiteljima ove „Srijede u Muzeju“.

O obitelji Schönwald i njezinu djelovanju i doprinosu razvoju Varaždina tom prigodom govorit će Štefica Pokorny, profesorica savjetnica na Gospodarskoj školi u Varaždinu.

U glazbenom dijelu programa nastupit će učenice Glazbene škole u Varaždinu Jana Kelemen (flauta) i Lucija Čehok (klavir) te Barbara Pokorny (sopran), studentica na KUG-u, Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu.

Program počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje