Povežite se s nama

Međimurje

Uskoro nastavak radova na uređenju društvenog doma

Objavljeno:

- dana

PEKLENICA

U Peklenici je u četvrtak održan radni sastanak zbog završetka projektne dokumentacije, a nakon toga i nastavka radova na tamošnjem Društvenom domu.

Naime, tijekom ove godine planirana je provedba građevinskih radova u iznosu od 300 tisuća kuna. Time će se adaptacija polako privoditi kraju, a Peklenica i pekleničke udruge dobit će nove i funkcionalne prostore za društveni život. Sastanku su prisustvovali Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, predsjednica VMO Peklenica Ivana Maltarić, Darko Kolarić u ime DVD-a Peklenica te projektanti i predstavnik Županijske uprave za ceste. Adaptacija je prijavljena kroz projekt u MRRFEU, no izvođenje radova će se ove godine svakako provoditi neovisno o tome hoće li spomenuti projekt biti odobren, jer su namjenska sredstva osigurana u gradskom i županijskom proračunu. Podsjećamo, još 2015. godine pristupilo se rekonstrukciji krovišta i uređenju potkrovlja Društvenog doma.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje