Povežite se s nama

Međimurje

Uskoro novi izgled središnjeg trga u Maloj Subotici s fontanom, klupama…

Objavljeno:

- dana

UREĐENJE

Započeli su radovi na uređenju središnjeg trga u Maloj Subotici ispred Doma kulture.

Nakon obavljenog postupka javne nabave, ugovoreni su radovi u visini od 3,8 milijuna kuna, koje će realizirati čakovečka Tegra u suradnji sa svojim podizvođačima.
Ovim projektom, kojim će središte Male Subotice dobiti novi izgled, predviđeno je uređenje kompletnog prostora u mjesto središnjih društvenih događanja koje uključuje obnovu postojećih spomenika, popločavanje tlakavcima prostora ispred Doma kulture, izgradnju fontane, uređenje zelenih površina, postavljanje nove rasvjete i klupa te izgradnju 52 parkirališna mjesta iza Doma kulture.

Jednako tako, u okviru spomenutih radova spomenik poginulima u Drugom svjetskom ratu privremeno je skinut sa svog postolja te je otpremljen u pogon tvrtke Mozaik granit-mramor u Štrukovec na restauriranje. Spomenik će po završetku restauracije biti vraćen na trg na izmijenjeno postolje. Također, izmijenit će se izgled spomenika palim hrvatskim braniteljima, za čije će se rješenje naknadno raspisati posebni natječaj. Nakon upita što će biti sa stablom stare lipe, iz Općine obavještavaju da se ono neće uklanjati, već je zamišljeno da se stara lipa svojom ljepotom uklopi u novu vizuru općinskog središta, gdje će formirati posebnu središnju točku za odmor i okupljanje mještana i njihovih gostiju.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje