Povežite se s nama

Međimurje

Uspjeh mažoretkinja M. Središća: s državnog prvenstva vratile se s osam medalja i plasmanom na EP

Objavljeno:

- dana

Proteklog vikenda članice Udruge mažoretkinja Murskog Središća sudjelovale su na 21. državnom prvenstvu u twirlingu i 24. državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje se odvijalo u Kaštel Starom, a na kojem je sudjelovalo 600-tinjak natjecatelja iz 18 gradova i općina Hrvatske.

Osim državnog prvenstva, ove je godine Hrvatski savez mažoretkinja proslavio 25 godina djelovanja i postojanja pa je tim povodom nagradio i zahvalio natjecateljicama koje su sudjelovale na 10 i 20 državnih prvenstava.

Tridesetak članica Udruge mažoretkinja Murskog Središća u dobi od 5 do 17 godina otplesalo je 12 koreografija u različitim dobnim kategorijama.

Sve njih osmislile su te zajedno s djevojčicama i djevojkama uvježbale voditeljice Lara Podgorelec, Lucija Mutvar Bedić i Patricija Jambrošić uz veliku pomoć Elene David i Petre Bedić koje su krenule na školovanje za buduće voditeljice.

– Od ukupno 12 koreografija, u čak njih osam okitile smo se medaljama. Veliki uspjeh također je plasman u tri kategorije na Europsko prvenstvo koje će se krajem listopada održati u Poreču – ponosne su mažoretkinje.

Nagrade za sudjelovanje na 10 državnih prvenstava primile su Elena David, Petra Bedić i Patricija Jambrošić.

– Sve ovo ne bi bilo ostvarivo bez stalne potpore i pomoći Grada Murskog Središća i gradonačelnika Dražena Srpaka, sponzora, donatora te roditelja koji su oslonac i podrška u svakom trenutku. Tim povodom kod spomenika Rudaru primio nas je gradonačelnik Dražen Srpak koji nam je čestitao na uspjehu, zahvalio što promoviramo naš grad i zaželio puno uspjeha na nadolazećem Europskom prvenstvu u Poreču – poručile su mažoretkinje.

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje