Povežite se s nama

Život i društvo

Uspješna biciklijada

Objavljeno:

- dana

BICIKLIJADA

Povodom Dana branitelja Varaždinske županije i i 24. obljetnice oslobođenja grada Varaždina i Varaždinske županije u subotu je održana biciklijada. Sudionici biciklijade krenuli su iz Vinice. Start je bio ispred spomenika osnutka 5. bojne 1. A brigade hrvatske vojske, kasnije legendarne 7. gardijske brigade – Pume.

U ima organizatora sudioicima je zahvalio Krasnodar Kišur, predsjednik varaždinske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR), organizatora biciklijade.
– Cilj organizacije ovakve manifestacije je prenošenje istine o Domovinskom ratu budućim naraštajima, ali i odavanje počasti ljudima ovog kraja koji su zaslužni za oslobađanje Varaždina, Varaždinske županije i cijele Hrvatske – istaknuo je Kišur.

 

Biciklijadom se željela dati počast ljudima koji su zaslužni za oslobođenje Hrvatske, poručio je Kišur

Sudionike biciklijade pozdravio je i Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica koja je bila suorganizator biciklijade. Kostanjevac je istaknuo važnost, značaj i poštovanje koje bi trebali imati svi branitelji jer oni su najzaslužniji što danas imamo svoju neovisnu državu. I sam kao sudionik ratnih događanja i branitelj istaknuo je kako bi ovdje trebala biti i školska djeca jer njih treba učiti i svakako prisjećati kako se branila Hrvatska i tko su hrvatski branitelji te je apelirao na varaždinskog župana da slijedeće godine upravo mladi budu okosnica biciklijade.

 

Na putu do Halića, odnosno TRC Gore gdje je bio cilj biciklijade i gdje je za sve sudionike održan zabavno-sportski program, vozilo se kroz Zelendvor, Sračinec, vojarne u Optujskoj do Trnovca Bartolovečkog, gdje je sudionike pozdravio i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec. Ovom biciklijadom obilježen je i Europski tjedan kretanja s porukom da je isplativije i zdravije voziti se biciklom.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

“Pozivam i mlađe da se pridruže našim akcijama te postanu dobrovoljni darivatelji krvi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike Društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca.

U ime Varaždinske županije prisutne je pozdravila te čestitala na njihovoj nesebičnosti, plemenitosti i humanosti zamjenica župana Silvija Zagorec, a prijemu su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac te liječnica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin.

– Varaždinska županija nalazi se u samom vrhu po broju prikupljenih doza krvi i ta činjenica nas sve skupa čini ponosnima i sretnima. Hvala svim darivateljima na njihovoj nesebičnosti, humanosti i plemenitosti. Posebno želim pohvaliti višestruke darivatelje koji trebaju biti primjer i motivacija novim, mlađim darivateljima – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec te izrazila nadu da će naša Županija i dalje ostati u samome vrhu po broju prikupljenih doza.

Gordana Jaklin, dr.med., je naznačila kako odjel unatoč borbi s pandemijom jako dobro funkcionira.

– Koristim priliku da se zahvalim svim našim darivateljima krvi jer zahvaljujući njima Opća bolnica Varaždin uvijek ima dovoljno zaliha krvi – rekla je Jaklin.

Predsjednica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Rahela Blažević zahvalila se zamjenici župana na toplom prijemu, ali i podršci koju Županija pruža u radu Društva.

Nastavite čitati

Život i društvo

Zgrada Doma za starije i nemoćne osobe i službeno u vlasništvu Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekretnine Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin i službeno su postale vlasništvo Varaždinske županije.

Ugovor o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Doma potpisali su u ponedjeljak, 25. listopada, u Županijskoj palači ravnatelj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivan Serdar i župan Anđelko Stričak.

– Danas je Varaždinska županija bogatija za 68.390.000 kuna, kolika je vrijednost nekretnina Doma za starije i nemoćne osobe koje smo u vlasništvo dobili bez naknade. Dom je izgrađen 1979. godine, a kapaciteta je 360 ležajeva. Županijska skupština je u rujnu jednoglasno donijela odluku o prihvaćanju ovog dara Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na taj način ćemo moći daleko kvalitetnije upravljati nekretninom, a sve na korist naših korisnika. Da je interes za smještaj u Dom velik, govori podatak da je na listi čekanja više od 2000 umirovljenika – rekao je župan Anđelko Stričak.

Potpisivanju ugovora prethodila je odluka Vlade Republike Hrvatske, koja je zadužila resorno ministarstvo i HZMO da osiguraju sve uvjete, što je sada i realizirano, napomenuo je ravnatelj HZMO-a.

– Namjera je da prijenosom vlasništva omogućimo Županiji da i dalje investira u nekretnine Doma za starije i nemoćne, bez obzira je li to vezano uz proširenje kapaciteta ili poboljšanje stanja same nekretnine. Sada kao vlasnik može i aplicirati za korištenje EU fondova. Ovo je četvrti ugovor o prijenosu vlasništva koji je HZMO potpisao sa županijama, a do kraja godine ugovore planiramo potpisati ugovore s još sedam županija – naveo je ravnatelj Ivan Serdar.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su pomoćnik ravnatelja za pravne, opće i poslove gospodarenja imovinom HZMO-a Miljenko Cvitanović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić, ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Vesna Vidović Oreški, predsjednik Upravnog vijeća Doma Zlatko Zuber i predsjednica Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije Jadranka Bahlen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje