Povežite se s nama

Ostali sportovi

Uspješna sezona

Objavljeno:

- dana

KONJIČKI KLUB VARAŽDIN 95

Završena je još jedna vrlo uspješna sezona Konjičkog kluba Varaždin ’95.

 Osim na domaćim turnirima, jahačice su nastupile i na turniru u Sloveniji na njihovom državnom prvenstvu za mlade konje. Nažalost zbog prevelikih troškova samo su tri natjecateljice sudjelovale na turniru, Pia Damjanić sa Quattrom, Ines Kovačević sa Frodom, te Karla Horvat sa svojom Dyilian. Uz njih sudjelovalo je još 7 jahačica iz Hrvatske. Turnir je trajao dva dana tjekom koja nas je pratila i kiša, a uz ugodnu atmosferu, ljubazne organizatore te mnogo natjecateljskih parova, imali smo priliku uživati u višim i zahtjevnijim kategorijama utakmica te skladnim parovima koji su sudjelovali u njima.

Pia se plasirala na 3. Mjesto u utakmici L kategorije, dok se Ines i Karla nažalost nisu našle na pobjedničkom postolju ovaj put.

Tokom cijele sezone ukupno je osvojeno 18 prvo plasiranih nagrada , 12 drugo plasiranih, te 23 treće plasiranih nagrada od kojih je bitno izdvojiti prvo mjesto Karle Horvat u Croatia Cupu u kategoriji juniora , zlato  na državnom prvenstvu u  kategoriji seniora amatera koju je osvojila Pia Damjanić i broncu Magdalene Čurile u kategoriji mladih jahača, drugo mjesto Ines Kovačević i Froda na državnom prvenstvu za konje starosti 6 godina, te četvrto mjesto Lidije Rijavec  i Cony na državnom prvenstvu  za konje starosti 5 godina.

Osim na dresurnim natjecanjima, pojedini su se iskušali u preponskim vodama. Svoju prvu preponsku sezonu odradila je Karla Horvat sa svojom Dyilian, osvojile su  jedno prvo i jedno drugo mjesto  na utakmicama u visini 80 i 100 centimetara, Ines Kovačević sa Centaur Argonautom bila je drugo i treće plasirana na utakmicama u visini od 110 centimetara, a tu su i novi članovi kluba, Samir Ceglec i Alberto Vuković sa kobilom Nanom. Samir je završio sezonu sa jednim prvim mjestom u utakmici visine 100 cm, dok se Alberto plasirao na 3. Mjesto u utakmici visine 110 centimetara

Pregršt medalja, pehara i rozeta na kraju sezone, znak su da je iza jahača još jedna vrlo uspješna sezona, a rezulati pokazuju da su iz godine u godinu sve bolji.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje