Povežite se s nama

Košarka

Uspješna sezona Grafičara predvođenih trenerom Draženom Cesarom

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

Nakon jedne od najuspješnijih sezona ludbreškoga KK Grafičara, upitali smo trenera koji ih je vodio ove sezone Dražena Cesara kako je došlo do suradnje s Ludbrežanima.

Prvo moram zahvaliti Upravi Grafičara na ukazanom povjerenju da su mene odabrali za trenera u svečarskoj godini. Razgovori za sezonu počeli su u svibnju, glavni idejni vođa bio je član Uprave Siniša Beser te smo nas dva krenuli u realizaciju, doduše tek na papiru, projekta KK Grafičar.
Moram priznati da nam početna pregovaračka pozicija nije bila sjajna, budući da je prošla sezona završila s 0:22.
Kako ste privukli igrače?
S igračima se otvoreno razgovaralo, prezentirali smo im program koji će trajati jedan olimpijski ciklus, koji je baziran na realnim osnovama s glavnim i prioritetnim ciljem, a to je škola košarke.
Koji su bili argumenti da oni ipak pristanu, budući da je prošla sezona bila katastrofalna?
Prvi argument je bio ozbiljnost projekta dovođenjem Cesara za trenera iza kojeg su do sada uvijek stajali rezultati, koji jamči dobar kvalitetan, ozbiljan i mukotrpan rad. Drugi argument je da se radi dugoročno, s naglaskom na školu košarke. Treći argument je da je Ludbreg grad košarke, da ima publiku. Četvrti je sigurnost, jer iza nas stoji ugledna tvrtka Grafičar.
Koji je bio odabir igrača?
Odabrani su igrači koji su mi karakterno odgovarali, koji imaju pobjednički mentalitet ili ga žele više od svega imati, da budu pravi ljudi i da budu iz našeg bazena. Kako sam ja i većinu trenirao, odabir nije bio težak.
Koje ste si ciljeve zadali za navedeni period?
Pokretanje škole košarke, povratak gledatelja u dvoranu, biti u vrhu A2 lige, profilirati se kroz kup i postati nositelj kvalitete u Varaždinskoj županiji u četiri godine.
Što je od navedenog ostvareno već u ovoj sezoni?
Škola košarke. Budući da sam od 1. 1. 2013. uz trenera imao i ulogu voditelja kompletnog pogona, mogu s veseljem napomenuti da smo suradnici i ja (trener Tomislav Horvat i Danijel Papp) napravili plan i program razvoja košarke na način da uz Ludbreg prezentiramo košarku i u okolnim mjestima – Martijancu, Bukovcu, Đurđu i Šemovcu. U tome smo u potpunosti uspjeli jer smo pribavili 60 -b 80 djece u nepuna 2 mjeseca.
Gledatelji – pokrenuli smo prije svake utakmice time out zonu u kojoj su se skupljali simpatizeri, navijači i novooformljena navijačka skupina. Iz utakmice u utakmicu podizala se gledanost od standarnih 200-tinjak pa nadalje.
Prvi rekord gledanosti postavljen je u finalu kupa protiv Čakovca – 300 ljudi, drugi rekord 10 dana kasnije protiv Samobora za ulazak u top 16 gdje je bilo cca 500 ljudi. Točka na “i” je bila na rođendanu kluba (20 godina sponzorstva tvrtke Grafičar i 40 godina košarke u Ludbregu kada je gostovala Cedevita i bilo 1200 ljudi).
A2 liga – bili u vrhu sa 17 pobjeda i samo 5 poraza, jedan manje od prvoplasiranog.
Kup – osvajanjem Kupa regije protiv Čakovca ostvarili smo najveći uspjeh u povijesti ludbreške košarke. Samo deset dana kasnije ponovo je napravljen po drugi put najveći uspjeh ulaskom u TOP 16 u Hrvatskoj i igranje protiv Sokola predvođenog NBA legendom Šundovom.
Postati nositelj kvalitete u Varaždinskoj županiji u 4 godine – mi smo u ovoj sezoni uvjerljivo najbolji klub u našoj županiji, daleko ispred Ivanca i Varaždina s kojima smo imali omjer 4:0
Dobar rad je prepoznat i na izboru sportaša grada Ludbrega za 2012?
Dobro ste rekli, KK Grafičar je uzeo 5 diploma na dodjeli: za organizaciju utakmice Hrvatska – Španjolska juniori, za događaj godine ulazak u top 16 Krešimir Čosić, KK Grafičar najbolji je kolektiv, igrač Vilim Poljak vicesportaš grada, Cesar je trener godine.
Jeste li vi osobno zadovoljni?
Izuzetno sam osobno zadovoljan, napravili smo puno više od očekivanog.
Suradnja s Cedevitom?
Cedevita je prepoznala naš entuzijazam, rad i sličnost s njihovim projektom, što je i jedan od razloga da nam je uveličala rođendan. Svaki mjesec naši klinci organizirano, besplatno idu na utakmice Cedevite.
Planovi za dalje i ciljevi za narednu sezonu?
Dečkima sam dao slobodno do 3. travnja kada nastavljamo pripreme za novu sezonu. Trenirat ćemo tri puta tjedno, odigravati utakmice, odnosno uključiti se u otvorenu ligu. Utakmice ćemo igrati u mjestima gdje smo pokrenuli škole košarke, da bismo još više promovirali košarku u tim mjestima.
Ozbiljnost projekta vidi se u tome da je cilj naredne sezone zadržati sve što je napravljeno ove sezone.
Organizirat ćemo dane otvorenih košarkaških vrata za sve zainteresirane igrače.
Za kraj, što, po vama, trener mora imati?
Moja vizija je dići ulogu trenera na neku novu, višu dimenziju. Prošla su vremena kada trener uzme tablu, dođe na trening, odradi trening i ode kući. Moja je filozofija da danas trener mora posjedovati lepezu znanja, školovanosti, stručnosti, komunikativnosti, snalažljivosti te uz to biti i dobar pedagog i mora biti marketinški educiran. Sve to nosi dobru obiteljsku atmosferu i mogućnost, ponavljam, mogućnost, a ne garanciju uspjeha i rezultata. Ovo sve objedinjeno, po meni, daje ekonomsku isplativost klubu u odabiru trenera.

Izvor:
Foto:

Košarka

KK Varteks i Košarkaška akademija MRAV organiziraju ogledni trening za košarkaše osnovne školske dobi u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Košarkaški klub Varteks Varaždin kao partner na projektima koje provodi Košarkaška akademija Mrav iz Zagreba, poziva sve dječake koji su zainteresirani da se bave košarkom, a rođeni su 2008., 2009., 2010., 2011., 2012. i 2013. godine da se priključe oglednom treningu KK Varteks i Košarkaške akademije Mrav.

Program treninga Košarkaške akademije Mrav (bivši KK Zagreb) polazili su naši sadašnji reprezentativci Krunoslav Simon, Dario Šarić, Mario Hezonja i mnogi drugi uspješni košarkaši.

Program Košarkaške akademije Mrav je inkluzivan, i usmjeren je na razvitak svih potrebnih vještina i osobina kako bi svaki polaznik postigao samo ispunjenje.

Ogledni trening održat će se u subotu, 10.09. u Sportskoj dvorani Graberje.

Prvi na rasporedu u 14:00 sati, ogledni je trening za dječake rođene 2008. i 2009. godine.

U 16:00 sati, ogledni trening je za dječake rođene 2010., 2011., 2012. i 2013. godine.

Sudjelovanje u treningu je besplatno za sve polaznike te je jedina obaveza polaznika da su u sportskoj opremi i da ponesu svoju košarkašku loptu. Trening provode educirani treneri košarkaške akademije Mrav s višegodišnjim iskustvom rada s mladim igračima, trening u 14:00 sati je pod vodstvom trenera Andreja Tesle, a trening u 16:00 sati je pod vodstvom trenera Krešimira Bilića. Vidimo se u subotu – poručuju iz KK Varteksa.

Nastavite čitati

Košarka

Besplatni ljetni košarkaški kamp KK Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Košarkaški klub Varteks Varaždin sezonu završava besplatnim kampom sporta za dječake od 1. do 4. razreda OŠ, od 27. lipnja do 1. srpnja. 

Ove godine KK Varteks formirao je tri selekcije mlađih dječaka do 9, 11 i 13 godina, dok je prva ekipa Varteksa završila sezonu na četvrtom mjestu u Trećoj hrvatskoj ligi.
Sljedeće sezone očekuju još bolje rezultate, prvenstveno u mlađim dobnim kategorijama i veći broj djece da se uključi u sport, odnosno košarku, što je primarni cilj kluba. 
S treninzima i pripremama nastavljaju tijekom ljeta, a sve zainteresirane pozivaju da im se priključe.

Prijave su moguće putem maila: [email protected] ili na Facebook stranici kluba KK Varteks Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje