Povežite se s nama

Međimurje

Uspješne mažoretkinje Murskog Središća kod gradonačelnika

Objavljeno:

- dana

Članice Udruge mažoretkinja M. Središće bile su dijelom hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu mažoretkinja koje je održano u Italiji u Lignanu Sabbiadoru od 10. do 13. listopada.

Na Prvenstvu je sudjelovalo 14 zemalja i više od 1000 natjecatelja. Mažoretkinje iz M. Središća natjecale su se u kategoriji solo s rekvizitima za najmlađe – Zala Bedić te u ekipnoj kategoriji Botonflag – tim seniori. Mažoretkinje su osvojile odlično peto mjesto u obje kategorije, a kući su donijele čak 21 medalju. Zala Bedić bila je jedna od najmlađih natjecateljica te je za odličnu izvedbu osvojila medalju i ušla u top šest natjecateljica Prvenstva.

Tim je povodom gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak 2. studenoga upriličio prijam za članice Udruge mažoretkinja Mursko Središće.

– Jako sam ponosan na vas. Najveći dobici su ekipa koja se stvara te druženje i duh – istaknuo je Srpak i čestitao mažoretkinjama na uspjehu te najavio nagrađivanje najboljih sportaša i sportašica na kraju godine.

Predsjednica Udruge Lara Podgorelec, voditeljice Lucija Mutvar Bedić i Patricija Jambrošić i članice Udruge gradonačelniku su uručile medalju s Državnoga prvenstva koje se održalo u Murskom Središću, a ujedno su najavile odlazak na Svjetsko prvenstvo u Nizozemsku iduće godine za Uskrs.

Međimurje

FOTO Više od 800 sudionika čakovečke biciklijade vozilo kroz Čakovec i prigradska naselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posjećenost, broj sudionika, ali prije svega atmosfera koja je vladala na brojnim punktovima diljem Čakovca potvrdili su da je ideja o pokretanju čakovečke biciklijade bila i više nego opravdana.

I druga po redu biciklijada „Čak bajk“ povodom Dana Grada Čakovca je pokazala je da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Više od 800 sudionika biciklijade tijekom nedjelje od 9 do 18 sati vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja.

Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade mogli su posjetiti svih 13 mjesnih odbora, gdje su se na prigodnim punktovima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu.

Sudionici su biciklijadu mogli započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami su odredili dionice koje žele voziti.

– Ključ ove biciklijade su mjesni odbori i brojni volonteri koji daju posebnu draž i vedrinu cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Potrudili su se svojski, pa imamo i predstavljanje udruga, glazbu, jela i pića. Na svakom punktu je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera zajednička svima – poručili su iz Zajednice sportskih udruga Čakovca koja je organizirala biciklijadu.

Za simboličan iznos stratnine sudionici su na poklon dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, flašicu vode i zdravi zalogaj, međimursku jabuku.

Podršku projektu dao je i Grad Čakovec, a čelni ljudi grada, gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, obišli su sve punktove.

Povrtna informacija svih sudionika je bila jako pozitivna, ali zajedničko svima je bilo što je svugdje vladao pozitivan štimung.

„Čak bajk“ biciklijada postaje nezaobilazni dio obilježavanja Dana Grada Čakovca i jedina je koja uključuje cijelo gradsko područje. Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. 

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski policajci i građani u dobrovoljnoj akciji prikupili 33 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. svibnja, u sportskoj dvorani sjedišta Policijske uprave međimurske u Čakovcu održana je akcija darivanja krvi kojoj su se, kao i mnogo puta ranije, odazvali brojni zaposlenici Policijske uprave.

Akcija je i ovoga puta organizirana u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu i Gradskim društvom Crvenoga križa Čakovec s kojim Policijska uprava međimurska već niz godina surađuje u humanitarnim aktivnostima.

Brojni djelatnici Policijske uprave redoviti su darivatelji krvi te se vrlo rado odazivaju akcijama dobrovoljnog darivanja. Na taj način uvelike doprinose sakupljanju dostatnih doza ove dragocjene tekućine koja život znači.

Prošlotjednoj akciji priključili su se i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave međimurske, kao i ostali građani, te su ukupno prikupljene 33 doze krvi.

Tradicija darivanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj nastavit će se i u narednom razdoblju, a prva sljedeća akcija predviđena je povodom Dana policije, krajem rujna ove godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje