Povežite se s nama

Atletika

Uspješne varaždinske atletičarke

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Atletičari AK Slobode ponovno su se vratili s natjecanja s medaljama.

 

Na Otvorenom prvenstvu Zagreba u dvorani za seniore i seniorke Vlatka Sekirnik osvojila je srebro na 60 metara s preponama i to s rezultatom 8,78 s, dok je Dora Paska dotrčala treća u istoj disciplini s rezultatom 8,96. I Vlatki i Dori bili su to osobni rekordi. Na istom natjecanju Mateja Jambrović bila je treća na 60 metara s rezultatom 7,83. Mirko Hižman bio je četvrti na 60 metara s rezultatom 7,02. Nastupili su još Dražen Hudoletnjak i Josip Cestar u utrci na 60 metara te Erika Kögl na 60 metara i u troskoku. Prema ocjeni glavnog trenera Marinka Šipoša bilo je to po rezultatima uspješno natjecanje za atletičare AK Slobode, a Mateja i Vlatka već slijedećeg vikenda nastupit će na Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore i juniorke, a očekuje se da će osvojiti prva mjesta, kao i prošle godine. Mlađi atletičari AK Slobode su pak nastupili na Prvenstvu Hrvatske za kadete i kadetkinje i također se vratili s medaljama. Tin Vlahinja osvojio je zlato u skoku u vis s rezultatom 1,78 m. Nina Karan Hrženjak bila je druga u skoku s motkom s rezultatom 2,60.  Nini i Tinu bili su to osobni rekordi. Ivan Novko nastupio je u finalu u utrci na 60 metara i završio sedmi s rezultatom 7,84. Tin Vlahinja bio je šesti na 60 metara s peponama s rezultatom 9,51. Ena Krebelj bila je šesta na 60 metara s rezultatom 8,23, Monika Cmrečki dvanaesta na 60 metara s preponama rezultatom 10,44, Petra Špicar bila je osma u skoku u vis s rezultatom 1,40, a nastupila je i u skoku u dalj.
 

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje