Povežite se s nama

Međimurje

Uspješni jer rade iz srca

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Na 14. proslavi Dana međimurske obrtničke komore najviša nagrada Obrtničke komore Međimurja, Nagrada za životno djelo, uručena je Dragici Horvat, ugostiteljici iz Otoka.

Plakete “Majstor godine”  pripale su prijevozniku iz Murskog Središća Vladimiru Dobraniću, serviseru iz Knezovca Božidaru Horvatu te vinogradaru iz Železne Gore Alojzu Tomšiću. – Hvala vam što ste nagradili naše nastojanje da poštenim radom i svojim rukama pokušamo stvoriti nešto za sebe, svoju obitelj, ali i zajednicu u kojoj živimo – s ponosom je rekla Dragica Horvat, ujedno zahvalivši u ime svih dobitnika. Pritom je naglasila da kao dugogodišnja ugostiteljica poručuje svima da moraju dati sebe za svoj posao, da moraju raditi iz srca te voljeti posao da bi bio uspješan. Prilika je iskorištena da se dodijele i diplome te priznanja za 20 godina u obrtu, sveukupno njih 44, koji su, kako je istaknuo predsjednik Boris Lukovnjak, pravi ponos međimurskog obrtništva.

– Veseli što danas možemo reći da u obrtništvu bilježimo sve bolje brojke, točnije ne smanjuje se broj obrta, te smo promijenili trend koji se nije dogodio od 2008. godine, a polako se broj i povećava. Ujedno je mnogo više zapošljavanja nego u prethodnom razdoblju, a mladi koji nasljeđuju obrte od svojih roditelja ujedno se nam aktivno priključuju – istaknuo je Lukovnjak u svojem obraćanju okupljenima.

Iz njegovih i ruku potpredsjednika HOK-a Mirze Šabića priznanja Hrvatske obrtničke komore dobili su međimurski župan Matija Posavec, metalac iz Preloga Božidar Krušelj, cvjećarka iz Male Subotice Blaženka Kristofić i prijevoznica iz Gornjega Kraljevca Stanka Žganec. Zahvalnice HOK-a dobili su Dragica Horvat, Ivan Krištofić i Josip Škvorc.

44 obrtnika iz Međimurja dobili su priznanja i diplome za 20 i više godina provedenih u svom poslu. Oni su dokazali da se znaju oduprijeti nedaćama, stati ponovno na noge i uspjeti svojim vlastitim snagama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje