Povežite se s nama

Međimurje

Uspješni jer rade iz srca

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Na 14. proslavi Dana međimurske obrtničke komore najviša nagrada Obrtničke komore Međimurja, Nagrada za životno djelo, uručena je Dragici Horvat, ugostiteljici iz Otoka.

Plakete “Majstor godine”  pripale su prijevozniku iz Murskog Središća Vladimiru Dobraniću, serviseru iz Knezovca Božidaru Horvatu te vinogradaru iz Železne Gore Alojzu Tomšiću. – Hvala vam što ste nagradili naše nastojanje da poštenim radom i svojim rukama pokušamo stvoriti nešto za sebe, svoju obitelj, ali i zajednicu u kojoj živimo – s ponosom je rekla Dragica Horvat, ujedno zahvalivši u ime svih dobitnika. Pritom je naglasila da kao dugogodišnja ugostiteljica poručuje svima da moraju dati sebe za svoj posao, da moraju raditi iz srca te voljeti posao da bi bio uspješan. Prilika je iskorištena da se dodijele i diplome te priznanja za 20 godina u obrtu, sveukupno njih 44, koji su, kako je istaknuo predsjednik Boris Lukovnjak, pravi ponos međimurskog obrtništva.

– Veseli što danas možemo reći da u obrtništvu bilježimo sve bolje brojke, točnije ne smanjuje se broj obrta, te smo promijenili trend koji se nije dogodio od 2008. godine, a polako se broj i povećava. Ujedno je mnogo više zapošljavanja nego u prethodnom razdoblju, a mladi koji nasljeđuju obrte od svojih roditelja ujedno se nam aktivno priključuju – istaknuo je Lukovnjak u svojem obraćanju okupljenima.

Iz njegovih i ruku potpredsjednika HOK-a Mirze Šabića priznanja Hrvatske obrtničke komore dobili su međimurski župan Matija Posavec, metalac iz Preloga Božidar Krušelj, cvjećarka iz Male Subotice Blaženka Kristofić i prijevoznica iz Gornjega Kraljevca Stanka Žganec. Zahvalnice HOK-a dobili su Dragica Horvat, Ivan Krištofić i Josip Škvorc.

44 obrtnika iz Međimurja dobili su priznanja i diplome za 20 i više godina provedenih u svom poslu. Oni su dokazali da se znaju oduprijeti nedaćama, stati ponovno na noge i uspjeti svojim vlastitim snagama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje