Povežite se s nama

Sport

Uspješno na međunarodnim turnirima

Objavljeno:

- dana

RITMIČKA GIMNASTIKA

Protekla tri vikenda Vindijine ritmičarke nastupile su na čak četiri međunarodna turnira i to vrlo uspješno.

U Sarajevu, 14./15.03. održan je Olimpik Cup 2015 sudjelovalo je 200-tinajak ritmičarki, a za Vindiju su nastupale Rea Strnad koja je u kategoriji 2000. godišta u A programu osvojila 3 prva mjesta, u kategoriji 2001. godišta u A programu Mia Vidaković osvojila je dva 1. i jedno 2. mjesto. U B programu nastupale su: Chiara Belec (2001. god.) i osvojila 1. mjesto, Kaja Bobek (2003. godište) – 1. mjesto, Leona Pretković (2004. god.) – 3. mjesto te u kategoriji 2006. godišta Leona Domislović koja je osvojila 3. mjesto i Elena Košćak 5. mjesto.
Tjedan dana kasnije održan je 2. Tavaszi Kupa 2015. u Budimpešti gdje su u konkurenciji 24 kluba/reprezentacije (Bugarska, Azerbejđan, Finska, Slovačka te ponajbolji Ruski klubovi) iz ukupno 12 zemalja  nastupale i naše najbolje natjecateljke u A programu. Elena Milenković, seniorka bila je 3 puta prva i 2 puta druga, juniorka Mia Vidaković bila je najbolja 3. u vježbanju vijačom te 3 puta četvrta, a Tamara Artić, kadetkinja bila je tri puta prva. Istovremeno u Novom Sadu na Trofeju Novog Sada 2015. nastupile su Rea Strnad u kategoriji juniorki koja je osvojila 2. mjesto iza Rumunjke Aleksandre Bock, Tena Mlinarić koja je u kategoriji pre-junior osvojila 5. mjesto, a u B programu nastupala je Marjana Petrić, seniorka i osvojila 1. mjesto.
Protekli vikend u Zagrebu održan je međunarodni Leda Cup 2015 na kojem je u dva dana nastupio velik broj natjecateljki, a među njima i Vindijke koje su svaka u svojoj kategoriji bile najbolje: Elena Milenković, seniorka osvojila je 1. mjesto s vrlo dobrom ocjenom za obruč 16,125 bodova, a isto tako i s loptom. 1: mjesta sa oba rekvizita s kojima su nastupale osvojile su i Ema Kovačić u kategoriji 2003. godišta i Tamara Artić u kategoriji 2004. godišta.
Iz prethodnih rezultata je vidljivo da je Elena Milenković u dobroj formi te se nadamo dobrim rezultatima i s natjecanja za Svjetski kup koje će se održati u Bukureštu slijedećeg vikenda, dok će naše ostale djevojke zadnju provjeru pred Višebojsko prvenstvo Hrvatske imati na Palilula Cupu 2015 u Beogradu također idućeg vikenda.
 

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Više od 500 trkača u Varaždinu na Zimskom polumaratonu i druge dvije utrke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

DHMZ je jutros u 8 sati u Varaždinu izmjerio 0.5 stupnjeva, ali to nije zaustavilo trkače 6. Hervis Zimskog polumaratona.

Trče se još dvije utrke; Mrzli cener (10 km) i nova utrka Ledena petica (5 km).

Organizator je Trkački klub Marathon95, a Zimski polumaraton počeo je u 11 sati. Start i cilj su kod Arene Varaždin.

Za sve tri utrke prijavilo se više od 500 trkača.

Nastavite čitati

Sport

Golman Božidar Radošević na izlaznim je vratima NK Varaždina, kao problem istaknuo ponašanje trenera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bivši golman Hajduka Božidar Radošević je na izlaznim vratima Varaždina.

Iako je sjajno branio zadnje dvije utakmice, trener Mario Kovačević vratio ga je na klupu, piše 24sata.hr.

Bio je razočaran i uvidio jasan znak da se na njega ne računa u klubu pa je od sportskog direktora Nikole Šafarića tražio da ga pusti. Razgovarao je s čelnicima kluba i dogovorili su se da mi neće praviti probleme.

– Nije problem biti rezerva, uostalom šest mjeseci sam bio na klupi dok je branio Zelenika i to mi ne predstavlja problem. Stvar je u tome što ne želim i ne mogu prijeći preko ovakvog ponašanja trenera. Jednostavno, na takav način s njim ne mogu surađivati. To sam i rekao čelnicima kluba i oni su prihvatili moje objašnjenje. Na svu sreću, dovoljno sam u karijeri zaradio da ovakve stvari ne moram trpjeti, da se mogu držati svojih životnih principa. Želim da se prema meni ljudi ponašaju korektno, a ako to nije slučaj onda ću potražiti drugu sredinu – pojasnio je Radošević.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje