Povežite se s nama

Atletika

Uspješno odrađen Earth Run Hrvatska u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

ULTRAMARATOM

Nakon uspješne prve trke na Mljetu,  održana je i druga ultramaratonska trka.

 

Trka u Varaždinu održala se na šetalištu Vatroslava Jagića, u subotu, 13. 4. Start trke bio je točno u 8.00 sati, a prisutni su bili i predstavnici gradskog poglavarstva.
Drugom ultramaratonskom trkom, za koju je odabran grad Varaždin, promoviran je nacionalni park Kornati koji je partner u ovoj akciji. Sudionici trke su na promotivnom štandu imali prilike informirati se o jednom od najljepših arhipelaga u svijetu – Kornatima. Trka je održana i u suradnji s gradom Varaždinom.
Ervin Poljak, organizator trke, izjavio kako je „atmosfera bila odlična te da ih je Varaždin očarao svojim jedinstvenim duhom.“
Cijelu trku istrčao je Ivan Jelavić, poznati hrvatski maratonac i dragovoljac Domovinskog rata. Ivanu ove 12 satne trke služe kao dobra priprema za veliki pothvat koji ga očekuje. Naime, on će nastojati istrčati svih 2700 km trke Earth Run Europe i to u 27 dana. Svakodnevno će trčati prosječno 101 km.
U 20:01 Ivan je utrčao u cilje te rekao: „Ovo je bilo za Kornatske dečke. Čitavu trku sam mislio na njih.” Zahvalio se i gradu Varaždinu na prekrasnom domaćinstvu i jedinstvenom ambijentu kao i nacionalnom parku Kornati koji je također omogućio održavanje današnje trke, a radost ostvarenja cilja podijelio je s vjernom ekipom od kojih je posebno naglasio Petra, Sašu, Mirjanu, Tanju i fotografa Nenada.

Earth Run Hrvatska obuhvatit će osam trka u osam gradova, a svaka trka će biti posvećena jednom
hrvatskom nacionalnom parku. Slijedeća trka trebala bi se održati u Zagrebu.

Ervin Poljak pojasnio  je njegovu viziju ovog projekta : „Ovom ekološko-sportskom manifestacijom želimo informirati širu javnost o problemu sustavnog onečišćenja hrvatskih nacionalnih parkova, te naglasiti potrebu zaštite prirode i odgovornog odnosa prema okolišu u i izvan granica nacionalnih parkova. “

Earth Run Europe 2013

Trke Earth Run Hrvatska najavljuju još veći projekt: Earth Run Europe 2013- ultramaratonska trka, jedna od
najduljih u svijetu. Glavni cilj projekta je usmjeriti pažnju javnosti na globalno ekološko stanje i
potaknuti građane na preuzimanje odgovornosti za očuvanje prirode i okoliša. Također, ovim se
putem želi promovirati Hrvatsku kao zemlju prekrasnih nacionalnih parkova, odnosno kao zanimljivu ekološki osviještenu  turističku destinaciju.

Earth Run Europe 2013 održati će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, dr. Ive Josipovića.

Trka je dužine oko 2700 km, traje 27 dana, a obuhvatit će 9 zemalja i 22 nacionalna parka. Start Trke je u Nacionalnom parku Plitvička jezera,  05. lipnja (Svjetski dan zaštite okoliša), a cilj u Zagrebu, 01. srpnja, na dan ulaske Hrvatske u EU.

Na projektu Earth Run Europe u udruzi Planet Zemlja trenutno radi preko 30 domaćih i stranih
volontera.

 

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje