Povežite se s nama

Sport

Uspješno održan trening kamp Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Od 26. kolovoza do 3. rujna održan je trening kamp Regionalni stolnoteniskog centra Varaždin  za mlade perspektivne stolnotenisače s područja sjeverozapadne Hrvatske.

 

Trening kamp, koji se održava u sklopu projekta Hrvatskog stolnoteniskog saveza za povećanje kvalitete rada s mladima i omasovljenje ovog sporta, bio je besplatan za sve sudionike. Sudionici kampa bili su mladi igrači iz STK Koprivnica, STK Drava Žabnik, STK MSTC Nostro, STK Starr i STK Sračinec.

-Svi polaznici kampa su motivirano trenirali i pokazali veliku želju za napretkom u stolnoteniskoj igri, rekao je voditelj kampa Ronald Ređep. –  Ovaj trening kamp bio je priprema za nadolazeću sezonu i treniralo se najviše na tehničko taktičkom dijelu stolnoteniske igre. Na kraju svakog treninga radile su se kondicijske vježbe specifične za stolni tenis kako bi se pojačao intenzitet treninga u sljedećem periodu treninga u klubovima. Imamo izrazito talentiranu djecu i ovakva okupljanja su višestruko korisna za djecu i njihove trenere, dodao je Ređep.

Dva polaznika Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin, Šantek i Škoda su na europskom kampu za mlade u Mađarskoj ostvarili odlične rezultate a Šantek je izabran da sudjeluje na završnom kampu u Otočcu u Sloveniji u 10. mjesecu  s 20-tak najboljih u Europi u njegovom godištu.

Svi sudionici trening kampa imali su vrhunske uvjete za  treniranje zahvaljujući odlično pripremljenom TTS sportskom centru i njihovim sadržajima te se organizator posebno zahvaljuje ovom sportskom centru, kao i Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu koji potpomogli održavanje trening kampa, zatim Medicalu i Tomislavu Vrbnjaku za svu potrebnu logistiku na fizioterapeutskom planu, te svjetski poznatoj tvrki stolnoteniske opreme Stiga, koja također podržava ovaj projekt i HSTS-a koji su omogućili osnivanje ovakvih regionalnih centara izvrsnosti u Varaždinu i drugim središtima u Hrvatskoj.

Za vrijeme trajanja kampa kampa održan je i stolnotenski turnir 5. VzPong gdje su svi sudionici kampa nastupili i ostvarili odlične rezultate.

-Najavili su se i gosti iz drugih država naše regije a i dobili smo poziv da sudjelujemo na njihovim trening kampovima, rekao je Ređep. – Hvala i svim sponzorima koji su sve sudionike kampa i turnira nagradili svojim poklon paketima, zaključio je Ređep.

Izvor:
Foto:

Sport

Filip Ude u finalu, Varaždinac Mateo Žugec završio kao 21. na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nastupio je na svojem prvome Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama na svjetskoj smotri u Japanu Mateo je završio kao 21. (13.866).

– Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti – rekao je Žugec.

Obraz hrvatske gimnastike ponovno je osvjetlao Međimurac Filip Ude.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama u Kitakyushuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

–Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo – kratko je rekao Žugec.

Nastavite čitati

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje