Povežite se s nama

Međimurje

Badminton klub Međimurje uspješno nastupio u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Kadeti i juniori

U Sloveniji je održan 7. Međunarodni badmintonski turnir “RSL Kungota Donut Cup 2017.” za limače U11, mlađe kadete U13, kadete U15 i mlađe juniore U17.

Na turniru je sudjelovalo 100 mladih igrača i igračica iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske, a među njima i ekipe kadeta i mlađih juniora BK Međimurje pod vodstvom trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji kadeta U15 nastupili su: Luka Črep, koji je osvojio 3. mjesto u skupini, Filip Knežević, koji je osvojio 2. mjesto u skupini te izgubio u osmini finala, te Borna Vadlja, koji je uvjerljivo osvojio 1.  mjesto u skupini te pobijedio u osmini, četvrtini i polufinalu, da bi u finalu izgubio od Slovenca Mihe Mastena s 2:0 i osvojio srebrnu medalju.
U konkurenciji parova kadeta Luka Črep i Filip Knežević osvojili su 3. mjesto u skupini, a Borna Vadlja sa Slovencem Mihom Mastenom osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju pobijedivši u finalu slovenski par Jan Babnik / Gal Bizjak s 2:0.

U konkurenciji mlađih juniora U17 Luka Grubić, nakon uvjerjivog osvajanja 1.  mjesta u skupini i pobjede nad Austrijancem Rudolfom u polufinalu, izgubio je u finalu u dramatičnome meču od Slovenca Klemena Lesničara s 2:1 i osvojio srebrnu medalju. U konkurenciji parova naš par Luka Grubić i Borna Vadlja osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od slovenskog para Klemen Lesničar / Miha Masten s 2:0.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Policijske kamere u Međimurju su čudo tehnike, prepoznaju i neregistrirana vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Na području Međimurske županije u cilju povećanja prometne sigurnosti postavljeno je ukupno 19 kućišta u koja se mogu instalirati uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila (GATSO RT4), objavila je PU međimurska.

Policijska uprava međimurska trenutno raspolaže s četiri kamere, koje se prema sigurnosnoj procjeni sele iz jedne lokacije na drugu, dok prazna kućišta imaju preventivnu funkciju.

– Radi se o iznimno preciznim uređajima (kamerama) koji mogu istodobno mjeriti brzinu kretanja 32 vozila u istom kadru, danju ili noću, te u uvjetima smanjene vidljivosti. Osim nadzora brzine, kamere detektiraju i druge prekršaje poput nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela i drugih prekršaja. Nadogradnjom sustava, kamere sada imaju mogućnost automatskog prepoznavanja neregistriranih vozila, odnosno vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana, neovisno o brzini njegovog kretanja – objavila je policija.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cesti ako su registrirana te ako imaju važeću prometnu dozvolu. Za vozače koji upravljaju motornim ili priključnim vozilom koje nije registrirano ili kojem je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana propisana je novčana kazna od 2000 kuna.

Nadalje, vlasnik vozila dužan je odjaviti vozilo ukoliko ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka. Za vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole više od 12 mjeseci, rješenjem nadležnog tijela ukinut će se registarske pločice, dok je za počinitelja tog prekršaja propisana novčana kazna od 700 kuna.

Lokacije na kojima su postavljena kućišta za kamere na području Međimurske županije su u:

 • Nedelišću – ulicama Vladimira Nazora i Varaždinska,
 • Gornjem Hrašćanu – Čakovečkoj ulici,
 • Pušćinama – Čakovečkoj ulici,
 • Strahonincu – Dravskoj ulici (Poleve),
 • Kuršancu – Glavnoj ulici,
 • Savskoj Vesi – Ulici Josipa Bajkovca,
 • Prelogu – ulicama Zrinskih i Čakovečkoj,
 • Donjem Kraljevcu – Kolodvorskoj ulici,
 • Maloj Subotici – Glavnoj ulici,
 • Čakovcu – ulicama Zrinsko-Frankopanskoj i Južnoj obilaznici,
 • Šenkovcu – Ulici Maršala Tita,
 • Brezju (cesta za Lopatinec),
 • Štrukovcu (cesta za Mursko Središće),
 • Murskom Središću – ulicama Josipa Broza Tita i Martinskoj.

Nastavite čitati

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 27. rujna županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 438 osoba te su evidentirana 4 pozitivna nalaza, što je 0,9% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 16 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 135.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, otpušten je 1 pacijent, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje