Povežite se s nama

Međimurje

Badminton klub Međimurje uspješno nastupio u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Kadeti i juniori

U Sloveniji je održan 7. Međunarodni badmintonski turnir “RSL Kungota Donut Cup 2017.” za limače U11, mlađe kadete U13, kadete U15 i mlađe juniore U17.

Na turniru je sudjelovalo 100 mladih igrača i igračica iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske, a među njima i ekipe kadeta i mlađih juniora BK Međimurje pod vodstvom trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji kadeta U15 nastupili su: Luka Črep, koji je osvojio 3. mjesto u skupini, Filip Knežević, koji je osvojio 2. mjesto u skupini te izgubio u osmini finala, te Borna Vadlja, koji je uvjerljivo osvojio 1.  mjesto u skupini te pobijedio u osmini, četvrtini i polufinalu, da bi u finalu izgubio od Slovenca Mihe Mastena s 2:0 i osvojio srebrnu medalju.
U konkurenciji parova kadeta Luka Črep i Filip Knežević osvojili su 3. mjesto u skupini, a Borna Vadlja sa Slovencem Mihom Mastenom osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju pobijedivši u finalu slovenski par Jan Babnik / Gal Bizjak s 2:0.

U konkurenciji mlađih juniora U17 Luka Grubić, nakon uvjerjivog osvajanja 1.  mjesta u skupini i pobjede nad Austrijancem Rudolfom u polufinalu, izgubio je u finalu u dramatičnome meču od Slovenca Klemena Lesničara s 2:1 i osvojio srebrnu medalju. U konkurenciji parova naš par Luka Grubić i Borna Vadlja osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od slovenskog para Klemen Lesničar / Miha Masten s 2:0.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje