Povežite se s nama

Međimurje

Badminton klub Međimurje uspješno nastupio u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Kadeti i juniori

U Sloveniji je održan 7. Međunarodni badmintonski turnir “RSL Kungota Donut Cup 2017.” za limače U11, mlađe kadete U13, kadete U15 i mlađe juniore U17.

Na turniru je sudjelovalo 100 mladih igrača i igračica iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske, a među njima i ekipe kadeta i mlađih juniora BK Međimurje pod vodstvom trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji kadeta U15 nastupili su: Luka Črep, koji je osvojio 3. mjesto u skupini, Filip Knežević, koji je osvojio 2. mjesto u skupini te izgubio u osmini finala, te Borna Vadlja, koji je uvjerljivo osvojio 1.  mjesto u skupini te pobijedio u osmini, četvrtini i polufinalu, da bi u finalu izgubio od Slovenca Mihe Mastena s 2:0 i osvojio srebrnu medalju.
U konkurenciji parova kadeta Luka Črep i Filip Knežević osvojili su 3. mjesto u skupini, a Borna Vadlja sa Slovencem Mihom Mastenom osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju pobijedivši u finalu slovenski par Jan Babnik / Gal Bizjak s 2:0.

U konkurenciji mlađih juniora U17 Luka Grubić, nakon uvjerjivog osvajanja 1.  mjesta u skupini i pobjede nad Austrijancem Rudolfom u polufinalu, izgubio je u finalu u dramatičnome meču od Slovenca Klemena Lesničara s 2:1 i osvojio srebrnu medalju. U konkurenciji parova naš par Luka Grubić i Borna Vadlja osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od slovenskog para Klemen Lesničar / Miha Masten s 2:0.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog pomaže mladim obiteljima subvencioniranjem kamata kredita

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog i Wüstenrot stambena štedionica d.d. potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji i međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa subvencioniranja stambenih kredita na području Grada Preloga.

Subvencioniranje stambenih kredita odnosi se na subvencioniranje kamata na stambene kredite koji su ugovoreni u periodu od dana stupanja na snagu Odluke o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga.

Podnositeljima zahtjeva koji steknu propisane uvjete odobrit će se dodatno subvencioniranje kamata kredita u iznosu od 2.500, odnosno 5.000 kuna. Ugovor su potpisali Ivan Ostojić, član Uprave Wüstenrot stambene štedionice d.d. te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istaknuo:

– Interes za gradnju u Prelogu je velik. Krajem prošle godine prodali smo osamnaest parcela za stambenu izgradnju, kreće gradnja stanova iz programa POS, a najavljene su i kreću u realizaciju privatne investicije vezane uz stanogradnju. Mladim obiteljima pomažemo i na ovaj način, subvencioniranjem kamata kredita.

Sve informacije o načinu realizacije možete dobiti u Upravi Grada Preloga.

Nastavite čitati

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati