Povežite se s nama

Međimurje

Badminton klub Međimurje uspješno nastupio u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Kadeti i juniori

U Sloveniji je održan 7. Međunarodni badmintonski turnir “RSL Kungota Donut Cup 2017.” za limače U11, mlađe kadete U13, kadete U15 i mlađe juniore U17.

Na turniru je sudjelovalo 100 mladih igrača i igračica iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske, a među njima i ekipe kadeta i mlađih juniora BK Međimurje pod vodstvom trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji kadeta U15 nastupili su: Luka Črep, koji je osvojio 3. mjesto u skupini, Filip Knežević, koji je osvojio 2. mjesto u skupini te izgubio u osmini finala, te Borna Vadlja, koji je uvjerljivo osvojio 1.  mjesto u skupini te pobijedio u osmini, četvrtini i polufinalu, da bi u finalu izgubio od Slovenca Mihe Mastena s 2:0 i osvojio srebrnu medalju.
U konkurenciji parova kadeta Luka Črep i Filip Knežević osvojili su 3. mjesto u skupini, a Borna Vadlja sa Slovencem Mihom Mastenom osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju pobijedivši u finalu slovenski par Jan Babnik / Gal Bizjak s 2:0.

U konkurenciji mlađih juniora U17 Luka Grubić, nakon uvjerjivog osvajanja 1.  mjesta u skupini i pobjede nad Austrijancem Rudolfom u polufinalu, izgubio je u finalu u dramatičnome meču od Slovenca Klemena Lesničara s 2:1 i osvojio srebrnu medalju. U konkurenciji parova naš par Luka Grubić i Borna Vadlja osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od slovenskog para Klemen Lesničar / Miha Masten s 2:0.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurje ove subote broji 29 novooboljelih od koronavirusa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 127 osoba od čega je evidentirano 28 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 33 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 310.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.656 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 58 pacijenata pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 3 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 covid pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Dječji vrtić iz Donje Dubrave posjetila sopranistica Marija Vidović

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić „Klinčec“ iz Donje Dubrave početkom siječnja posjetila je sopranistica Marija Vidović, koja je djeci otpjevala nekoliko pjesama sa svoga božićnog CD-a.

Svakom djetetu ujedno je darovala svoj CD, a kao zahvalu mališani su joj, uz pratnju harmonike koju je svirala odgojiteljica Kristina Korotaj, otpjevali nekoliko pjesama.

– Našem vrtiću bit će to lijepa uspomena, a vjerujem i djeci. Kada odrastu mogu se pohvaliti da su pjevali s pravom opernom divom. U ime vrtića zahvaljujem Mariji na posjeti i prekrasnom druženju te se veselimo ponovnom susretu – poručuje ravnateljica Vrtića Dubravka Horvat.

Nastavite čitati