Povežite se s nama

Međimurje

Badminton klub Međimurje uspješno nastupio u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Kadeti i juniori

U Sloveniji je održan 7. Međunarodni badmintonski turnir “RSL Kungota Donut Cup 2017.” za limače U11, mlađe kadete U13, kadete U15 i mlađe juniore U17.

Na turniru je sudjelovalo 100 mladih igrača i igračica iz Slovenije, Hrvatske, Austrije i Mađarske, a među njima i ekipe kadeta i mlađih juniora BK Međimurje pod vodstvom trenera Filipa Vadlje.

U konkurenciji kadeta U15 nastupili su: Luka Črep, koji je osvojio 3. mjesto u skupini, Filip Knežević, koji je osvojio 2. mjesto u skupini te izgubio u osmini finala, te Borna Vadlja, koji je uvjerljivo osvojio 1.  mjesto u skupini te pobijedio u osmini, četvrtini i polufinalu, da bi u finalu izgubio od Slovenca Mihe Mastena s 2:0 i osvojio srebrnu medalju.
U konkurenciji parova kadeta Luka Črep i Filip Knežević osvojili su 3. mjesto u skupini, a Borna Vadlja sa Slovencem Mihom Mastenom osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju pobijedivši u finalu slovenski par Jan Babnik / Gal Bizjak s 2:0.

U konkurenciji mlađih juniora U17 Luka Grubić, nakon uvjerjivog osvajanja 1.  mjesta u skupini i pobjede nad Austrijancem Rudolfom u polufinalu, izgubio je u finalu u dramatičnome meču od Slovenca Klemena Lesničara s 2:1 i osvojio srebrnu medalju. U konkurenciji parova naš par Luka Grubić i Borna Vadlja osvojio je srebrnu medalju izgubivši u finalu od slovenskog para Klemen Lesničar / Miha Masten s 2:0.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje